Met slim lichtsysteem Goldee loopt verlichting mee met je dagelijks leven

Dat huizen tegenwoordig slim kunnen zijn, wisten we al. Maar dat ook lichtschakelaars een vorm van intelligentie kunnen bevatten, dat is nieuw. Het Goldee Smart Lighting System is een innovatieve lichtschakelaar, die de verlichting in je huis automatisch aan kan passen zodat de verlichting mee gaat met je dag.

De Goldee lichtschakelaar is veel meer dan een gewone knop om het licht aan en uit te kunnen zetten. De Goldee wordt namelijk aangesloten op het lichtnet van een hele kamer. Je kunt dus met één schakelaar het licht in een hele kamer aanpassen. Je kunt licht dimmen, versterken, bepaalde patronen instellen en het licht automatisch aan laten gaan op het moment dat je thuis komt.

Dit slimme lichtsysteem werkt met zowel gewone lampen als met Smart Lights zoals de Philips Hue of de LIFX.

Goldee2

Interessant zijn het Sunrise Alarm en de Sleep Timer. Het Sunrise Alarm simuleert ‘s ochtend licht van de opkomende zon voordat de wekker gaat. Hierdoor wordt je natuurlijker wakker. De Sleep Timer zorgt ervoor dat ‘s avonds automatisch de lichten gedimd worden, zodat je op tijd naar bed gaat.

Ook handig aan de Goldee is dat, mocht je een keer midden in de nacht op moeten staan, dat dan automatisch de verlichting aan gaat. De Goldee heeft een bewegingssensor die opmerkt of dat er iemand rondloopt. De lampen gaan niet heel fel aan, maar schijnen precies genoeg, zodat je nergens tegen aan hoeft te lopen.

Eerder bracht Goldee al ‘Goldee for Philips Hue’ uit. Met deze app kun je je Philips Hue gemakkelijk bedienen en patronen instellen. Ongeveer hetzelfde als het nieuwe slimme systeem van Goldee, maar dan beperkt tot de Philips Hue.

Goldee heeft momenteel een onafhankelijke crowdfundingactie lopen. In deze pre-orders kun je een Goldee kopen voor $249. Het systeem zal in de winkels een prijs van $349 krijgen.

The Story of Goldee from Goldee on Vimeo.