Stratos lanceert vandaag een slimme betaalkaart met Bluetooth

Het wordt steeds drukker op de markt van betaaldiensten en ook vandaag mogen we een nieuwe speler verwelkomen: Stratos. Het bedrijf lanceert vandaag een slimme betaalkaart met Bluetooth, die al je andere pasjes zal vervangen. Zo melden diverse media waaronder The Next Web.

Het idee achter de slimme betaalkaart van Stratos is simpel: één kaart die alle andere pasjes overbodig maakt, omdat je al je pasjes kunt inladen in de bijbehorende app. De dienst heeft hiermee veel weg van andere betaaldiensten zoals Coin, die zich op hetzelfde probleem richten. Echter denkt Stratos de succesformule te hebben gevonden.

Op de betaalkaart van Stratos kun je standaard drie verschillende pasjes laden, waaronder je huidige creditcard. Daarnaast kun je de kaart verbinden met de bijbehorende app, waarna je zelf nog meer pasjes kunt toevoegen. Volgens Stratos kun je alle pasjes met een magneetstrip aan de dienst toevoegen, dus je hoeft ook niet langer meer met gift cards of klantenpassen over straat. Volgens Stratos is de dienst overal te gebruiken, van luchthavens tot restaurants en van een bar tot een benzinestation.

Stratos-Card-3-798x310

In de app kun je vervolgens eenvoudig ‘swipen’ tussen de verschillende kaarten en je uitgaven bijhouden. In de toekomst zal de app je aanbevelingen sturen op basis van je aankoophistorie en op basis van je locatie, zo laat het bedrijf weten. Hiermee zul je gerichte aanbevelingen krijgen naar jouw wensen en behoeften.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat dieven met jouw gestolen kaart aan de haal kunnen gaan. Zo heb je de mogelijkheid om een veiligheidstimer in te stellen. Dit houdt in dat de betaalkaart op non-actief wordt gezet als de kaart een langere tijd niet verbonden is met jouw smartphone. Hierdoor hebben dieven altijd de betaalkaart en jouw smartphone tegelijk nodig.

Het bedrijf laat weten dat de eerste generatie betaalkaarten nog niet over een PIN beschikken, maar dat dit in de toekomst wel toegevoegd gaat worden. Zo kun je geen losse kaart kopen, maar werkt de dienst via abonnementen. Voor 95 dollar per jaar stuurt  het bedrijf je ieder jaar een nieuwe (verbeterde) kaart en kun je onbeperkt gebruik maken van de dienst. De betaalkaarten zullen vanaf april verscheept worden.