Swatch presenteert zijn eerste echte smartwatch

Horlogemaker Swatch heeft zijn eerste echte smartwatch gepresenteerd: de Tissot Smart-Touch, schrijft persbureau Reuters. De smartwatch is te combineren met je smartphone, maar kan volgens het persbureau ook verbinding maken met andere dingen, zoals een weerstation.

Erg veel details zijn op dit moment nog niet bekend. Volgens Reuters gaat de batterij een jaar lang mee en zal hij oplaadbaar zijn via zonlicht. Daarnaast adverteert het Zwitserse Swatch ook met een interne scheiding tussen een analoog horloge en smartwatch: als de ingebouwde technologie niet meer van deze tijd is, zal de Tisson Smart-Touch gewoon mee kunnen gaan als een ‘normaal’ horloge.

Eerder presenteerde Swatch onder zijn naam al een analoog horloge met een NFC-chip, waardoor je het horloge ook kunt gebruiken om te betalen. Een jaar geleden presenteerde het bedrijf ook de Touch Zero One, een horloge met enkele functionaliteiten van een fitnesstracker. Echte smartwatches zijn dat echter nog niet.

De Tissot Smart-Touch is vanaf eind dit jaar te koop en is geprijsd als een Zwisters horloge: de smartwatch kost omgerekend zo’n 915 euro. Reuters schrijft desondanks dat het bedrijf verwacht dat het binnen één jaar minimaal 20.000 gaat verkopen.