Techbedrijven werken samen om het ‘slimme’ huis te realiseren

De Connected Home is voor veel fabrikanten de droom voor de toekomst. Vrijwel ieder techbedrijf is wel op de één of andere manier bezig met het ontwikkelen van slimme, verbonden huizen. De consument heeft echter het probleem dat iedere fabrikant werkt met een eigen systeem. Veel producten werken dan ook niet goed samen. De AllSeen Alliance gaat hier verandering in brengen.

De AllSeen Alliance is een samenwerkingsverband tussen verschillende grote bedrijven die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met het realiseren van de connected home. Onder andere LG Electronics, Panasonic en Qualcomm werken mee aan dit project.

The AllSeen Alliance represents an unprecedented opportunity to advance the Internet of Everything for both home and industry.

De AllSeen Alliance is een initiatief van de Linux Foundation. De Linux Foundation heeft als doelstelling om Linux verder te verspreiden over de wereld. Met deze samenwerking hopen de meewerkende bedrijven en de Linux Foundation samen open source protocollen te ontwikkelen, zodat het Internet of Things en de smart home voor iedereen bereikbaar worden en om er voor te zorgen dat alles goed samenwerkt.

Omdat het programma open source is, krijgt iedereen toegang en kan iedereen suggesties doen ter verbetering en verandering. Kijk hier hoe je zelf mee kan werken aan dit project.