Officiële trailer van The Circle: Emma Watson in een wereld zonder privacy

De bestverkochte roman van 2013, The Circle, van de Amerikaanse schrijver Dave Eggers komt op het witte doek. Niemand minder dan Emma Watson speelt de hoofdrol in deze dystopische film over grote techbedrijven en onze privacy!

In de eerste officiële trailer is Watson te zien als Mae Gordon die solliciteert voor een baan bij The Circle: het grootste technologiebedrijf ter wereld met als motto ‘secrets are lies’. Alle vormen van elektronische communicatie wordt hier gekoppeld aan één besturingsprogramma en één identiteit, waardoor alles in de wereld deelbaar en openbaar is. “De behoefte van de maatschappij of van het individu?”, vraagt de interviewer aan Mae, “Dat zou gelijk moeten zijn”, antwoordt zij vastbesloten.

Regisseur James Ponsoldt heeft ook John Boyega uit The Force Awakens en Doctor Who’s Karen Gillan gestrikt voor de rol van twee collega’s van Mae. Tom Hanks vervult de rol van de zelfverzekerde tech CEO en gelooft in het feit dat de maatschappij de wereld kan redden zolang zij kiest om zonder geheimen te leven. Zijn uiteindelijke doel is volledige kennis van elke burger. Best creepy, vind je niet?

In Nederland gaat de film The Circle op 11 mei 2017 in première.