‘Tieners zeggen Facebook gedag en trekken naar Instagram en Snapchat’

We horen het al jaren, maar volgens marktonderzoeker eMarketer gaat het nu toch echt gebeuren: jongeren verlaten Facebook en gaan naar Snapchat en Instagram. Volgens hun voorspelling blijft het totale gebruikersaantal va het sociale medium in Amerika en het Verenigd Koninkrijk wel groeien, maar neemt het aantal tieners op de website af.

Het gebruik van Facebook onder Amerikaanse en Britse kinderen tussen de twaalf en zeventien jaar oud daal met 3 procent, stelt de marktonderzoeker. Ook denkt eMarketer dat er dit jaar meer jongeren tussen de twaalf en 24 jaar op Snapchat zitten dan op Facebook.

Instagram

Kijken we naar Instagram, dan zien we dat dit platform het met name goed doet bij mensen tussen de achttien en 24 jaar. Instagram is echter wel minder populair dan de andere twee sociale media onder minderjarigen.

Het is niet voor het eerst dat er voorspeld wordt dat Facebook minder populair zou worden onder jongeren. Grote gevolgen heeft dat tot nu toe echter niet gehad: onlangs werd de 2 miljardste gebruiker op het platform binnengehaald. Het gebruikersaantal groeit dan ook nog ieder kwartaal.

Bovendien is Facebook de eigenaar van Instagram en WhatsApp. Als jongeren dus verplaatsen naar Instagram, verdient het bedrijf er nog steeds aan. WhatsApp is op zijn beurt de populairste chat-app ter wereld.

De foto bij dit artikel is door Flickr-gebruiker Anthony Quintano beschikbaar gesteld onder Creative Commons BY 2.0.