TU Delft doet niet mee aan nieuwe Hyperloop Pod Competition van SpaceX

Het studententeam van de TU Delft dat begin dit jaar de Hyperloop Pod Competition van SpaceX won, doet niet mee aan het vervolg erop. Het team, genaamd Delft Hyperloop, slaat de tweede wedstrijd van Elon Musk over en richt zich al direct op derde.

De tweede Hyperloop Pod Competition vindt al over een half jaar plaats en daardoor hebben de studenten van de TU Delft te weinig voorbereidingstijd. Na afloop van de eerste wedstrijd is een deel van het team van Delft Hyperloop namelijk een startup begonnen en is er een nieuw team geformeerd.

“Wij waren pas klaar als team na de eerste competitie, en dus ongeveer 5-6 maanden nadat de tweede competitie aangekondigd was”, legt de nieuwe teamleider Edouard Schneiders uit. “Een goed design maken kost veel tijd, dus was het niet interessant om een pod te maken in een kleine 6 maanden. Als wij mee doen dan willen wij natuurlijk wel winnen”, zegt hij met een knipoog.

De TU Delft won de eerste Hyperloop Pod Competition van SpaceX, dus de verwachtingen tijdens een nieuwe deelname zullen hooggespannen. De verklaring van Delft Hyperloop klinkt dan ook logisch: ze kunnen nu geen half werk afleveren.

Dat Delft niet meedoet zou kansen kunnen bieden aan de andere Nederlandse technische universiteiten, maar daar lijkt nog weinig animo om mee te doen aan de hyperloop-wedstrijd. De Universiteit Twente doet niet mee en de TU Eindhoven heeft geen antwoord gegeven op vragen hierover.