Twitter krijgt een flink redesign

Twitter heeft een vernieuwd ontwerp. Dit moet ervoor zorgen dat het sociale netwerk overzichtelijker, lichter en sneller wordt.

Volgens het sociale netwerk worden de veranderingen doorgevoerd op basis van de feedback die het van gebruikers kreeg. De veranderingen gelden voor Twitter voor iOS, Twitter voor android, Tweetdeck en Twitter Lite en worden de komende dagen en weken uitgerold.

Een van de grotere veranderingen is dat het reactiepijltje verdwijnt. Daarvoor de plaats komt een wolkje. Het pijltje zou te verwarrend zijn voor nieuwe gebruikers, want ze dachten dat het een terugknop zou kunnen zijn.

Redesign Twitter

Minder knoppen

Binnen de mobiele applicaties zien gebruikers gelijk de reacties, retweets en likes onder hun berichten verschijnen. Het profiel, extra accounts, instellingen en privacy-opties worden ondergebracht in één scherm. Dat komt tevoorschijn als je linksboven, bij je profielfoto, naar rechts swiped. Dit menu zorgt voor minder knoppen, en moet de app overzichtelijker maken.

Ook wordt het lettertype aangepast, met meer titels die vetgedrukt zijn. Ook wordt de weergave van de profielfoto aangepast, want die wordt straks rond.

De vernieuwingen worden vanaf donderdagmiddag gelanceerd. Op basis van de feedback die het bedrijf op de (grote) aanpassingen krijgt worden er de komende tijd meer veranderingen doorgevoerd.