Twitter laat je nu zonder telefoonnummer tweestapsverificatie gebruiken

Twitter

Wil je je social media-accounts zo goed mogelijk beschermen, dan is het verstandig om tweestapsverificatie aan te zetten. Maar dit kun je beter niet met SMS doen, aangezien die berichten onderschept kunnen worden met sim-swapping. Maar bij Twitter had je lange tijd geen andere optie. Tot nu dan, want het platform brengt daar verandering in.

Als je je account op Twitter wilde beschermen, moest je per se je telefoonnummer opgeven voor tweestapsverificatie. Volgens TechCrunch was het wel mogelijk om dit na het instellen te wijzigen in een andere optie als de Google Authenticator of een fysieke beveiligingssleutel. Maar in eerste instantie moest je dus wel de optie via SMS gebruiken.

Maar daar komt nu dus verandering in. Het Safety-team van Twitter heeft namelijk laten weten dat dit nu ook zonder telefoonnummer kan.

Reacties verstoppen

Twitter heeft daarnaast laten weten dat gebruikers voortaan reacties op hun tweets kunnen verbergen, schrijft Engadget. Het idee is dat je zo ongewenste reacties niet hoeft te verwijderen, maar je ze wel uit je zicht kunt halen.

De verborgen reacties zijn nog wel door anderen te zien. Gebruikers kunnen op een grijs icoontje klikken die verschijnt als een reactie verborgen is, om hem zo alsnog te lezen. De nieuwe functie werd een aantal maanden getest en wordt nu naar iedereen uitgerold. De optie komt naar de mobiele apps en de web-client.

Twitter zelf zegt dat de functie vooral gebruikt werd om aandacht weg te halen bij niet-relevante tweets of tweets die niet over het onderwerp van het gesprek gingen.

Foto: Shutterstock.com