Twitter vergroot bereik door startup ZipDial over te nemen

Twitter heeft vandaag bekend gemaakt dat het ZipDial, een startup uit India, overneemt. Het is de eerste keer dat Twitter een bedrijf overneemt in India en met deze overname vestigt Twitter zich in Bangalore. Twitter streeft er met de overname naar om nog meer toegankelijk te worden voor mensen over de hele wereld.

ZipDial, opgericht in 2010, ontwikkelde een platform waarbij mensen elkaar kunnen volgen zonder afhankelijk te zijn van een medium. Zo integreerde ZipDial SMS, spraak, mobiel internet en telefonie in één oplossing.

Met de overname maakt Twitter haar dienst toegankelijk voor mensen zonder internet. Via ZipDial kun je kosteloos een gemiste oproep plaatsen. De beller krijgt vervolgens allemaal informatie toegestuurd via SMS, spraakopnames of app notificaties. Deze interactie manieren zijn speciaal ontwikkeld voor personen die niet altijd verbonden kunnen zijn met internet.

De overname door Twitter komt niet geheel uit de lucht vallen. De afgelopen twee jaar werkten Twitter en ZipDial al geregeld samen tijdens verschillende campagnes. Momenteel wordt ZipDial in India voornamelijk gebruikt om cricket-uitslagen en tweets binnen te laten komen.