‘Chinese Mededingingsautoriteit onderzoekt overname Uber door concurrent Didi Chuxing’

De Chinese mededingingsautoriteit onderzoekt de deal tussen Uber en de Chinese taxidienst Didi Chuxing. Dat meldt Bloomberg. Volgens het blad heeft de overheid documenten en ander materiaal opgevraagd bij Didi Chuxing nadat begin vorige maand bekend werd dat het bedrijf de Chinese tak van Uber over wil nemen.

Daarnaast wil de overheid de markt op het gebied van deze diensten beter begrijpen. Volgens Bloomberg zou Didi met de overname van Uber negentig procent van die markt in handen krijgen. Desondanks is het onwaarschijnlijk dat de overheid de deal tegen gaat houden.

Een woordvoerder van de overheid zegt tegen Bloomberg dat Didi Chuxing nog geen officieel verzoek voor de overname heeft ingediend. De reden daarvoor zou zijn dat het bedrijf niet genoeg inkomsten heeft om te voldoen aan de omzeteis waarbij de overheid toestemming moet geven.

Twee maanden geleden maakte China bekend de diensten die Uber en Didi Chuxing aanbieden legaal te maken. Beide bedrijven zijn onderling verwikkeld in een hevige strijd om de markt te veroveren, wat ze veel geld heeft gekost. De overname zou een eind maken aan die strijd, waardoor er meer geld vrij komt om innovatie aan te jagen.