Uber wil ‘onvoorbereide’ Google-oprichter Larry Page langer verhoren in rechtszaak

Uber wil Google-oprichter Larry Page twee uur langer verhoren in de rechtszaak tussen het taxibedrijf en Waymo, het Google-zusterbedrijf dat werkt aan een zelfrijdende auto. Het bedrijf heeft daarvoor een verzoek in gediend bij de rechter, schrijft Bloomberg. Volgens Uber was Page niet goed voorbereid op zijn verhoring.

De CEO van Alphabet mocht vorige maand getuigen in de rechtszaak tussen zijn dochterbedrijf Waymo en taxibedrijf Uber. De twee bedrijven liggen met elkaar in de clinch omdat een voormalig Google-medewerker ervan wordt verdacht bedrijfsgeheimen rondom het zelfrijdende-autoproject te hebben gestolen en te hebben meegenomen naar Uber. Page werd ondervraagd over de rol van de verdachte in het project en de bonuscultuur van Waymo.

Medewerkers van het zelfrijdende-autoproject kregen miljoenen bonussen. Volgens Uber heeft de verdachte Google-medewerker documenten gedownload om ervoor te zorgen dat hij zijn persoonlijke bonus binnensleepte. Waymo noemt dat een verzinsel.

Getuigenis

Page wist echter geen antwoord te geven op de vragen die Uber hem daarover stelde. Hij zei niets te weten van het bonussensysteem. Ook zei hij geen direct contact te hebben gehad met de verdachte medewerker toen die wegging bij moederbedrijf Alphabet. Verantwoordelijkheden daarover zou hij hebben overgedragen aan andere topmensen in de Alphabet-bedrijfsstructuur, waaronder de CEO van Waymo.

Volgens het transcript, dat te lezen is op Scribd, ontweek Page veel vragen of wist hij geen sluitend antwoord te geven. Of de topman, op aandringen van Uber, de kans krijgt om zijn antwoorden te verduidelijken, is nog niet bekend.