Uber wil zijn vliegende auto’s UberAir in vijf nieuwe landen gaan testen

Uber-vliegende-taxi

Uber gaat zijn tests voor vliegende auto’s verder uitbreiden. Het UberAir-initiatief gaat in een derde stad aan de slag. Daarnaast werkt het met vijf landen om het initiatief internationaal te lanceren. Dat heeft de taxidienst bekendgemaakt, meldt CNet.

De testen zouden in Sydney en Melbourne in Australië, Rio de Janeiro en de staat São Paulo in Brazilië, Parijs, Mumbai, Delhi en Bangalore in India en Tokyo in Japan plaats gaan vinden. Op dit moment zegt het bedrijf samen te werken met de landen om de tests werkelijkheid te maken.

De bedoeling is dat de derde UberAir-teststad binnen 6 maanden bekend gemaakt wordt. Het is nu dus nog niet bekend waar de derde test plaats gaat vinden. Op dit moment worden er al proeven uitgevoerd in Dallas en Los Angeles.

eVTOL

De taxidienst werkt aan een zogenaamde eVTOL: een elektrisch voertuig dat verticaal kan opstijgen en landen. Op dit moment wordt er met onder meer Embraer en Aurora Flight Sciences gewerkt om de voertuigen te ontwikkelen. Het eerste prototype verscheen echter al in mei.

Op het voertuig zitten vier paren rotoren die te tegelijkertijd draaien. De rotoren worden aangedreven door een elektrische motor. Het voertuig kan zoals gezegd verticaal opstijgen, waardoor een grote baan om op te stijgen niet nodig is. Handig, want dat bespaart ruimte.

De vliegende auto kan tussen de 240 en 320 kilometer per uur vliegen. Het voertuig kan een maximale afstand van 96 kilometer afleggen op een acculading. De bedoeling is dat de voertuigen in 2020 in Los Angeles echt aan de slag gaan. In 2023 moeten ze ingezet worden voor een taxidienst.