Valve zorgt dat je objecten kunt oppakken in virtual reality

Virtual Reality is tof, maar hoe geweldig zou het zijn als je al die virtuele objecten die je ziet ook op kunt pakken? Valve is bezig om die functionaliteit nog natuurlijker te maken, schrijft Tweakers. Het bedrijf maakt hier nieuwe controllers voor. Op een ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf konden de eerste aanwezigen de prototypes vast uitproberen.

De controller bestaat uit een soort ring, waar je je handen in steekt. In de ring zitten allerlei sensoren, die de bewegingen van je hand herkennen. Sluit je je hand, dan wordt de grijpbeweging geregistreerd en kun je dus een virtueel object oppakken. Doordat de controllers met een bandje om je pols heen zit, kun je ze loslaten als je ze gebruikt.

Nadat je een object hebt opgepakt, kun je het, dankzij het ontwerp van de controller, waarschijnlijk ook weggooien. Dit doe je dan door je hand te openen terwijl je een gooibeweging maakt. Deze optie zou voor games in virtual reality een extra realistische toevoeging zijn.

De huidige HTC Vive, een VR-bril gemaakt door Valve en HTC, heeft ook controllers. Verschil is echter dat je die altijd vast moet houden. Ook is het bij deze controllers mogelijk om in games of VR-ervaringen objecten op te pakken, door gebruik te maken van een trigger. Daadwerkelijk een grijpbeweging maken is echter veel natuurlijker en dat maakt de ervaring nog echter.

Wanneer de nieuwe controllers van Valve op de markt komen, is niet bekend.