Vanaf maart speel je Super Mario Run ook op Android

Super Mario Run kwam half december naar de iPhone (en iPad) en bleek snel een hit. Binnen vier dagen werd het spel al 25 miljoen keer gedownload. Maar liefhebbers van Mario met een Android-telefoon hadden pech, want zij moesten nog wachten. Maar nu weten we gelukkig hoe lang het nog duurt voor het spel ook op Android te spelen is. Vanaf maart komt het namelijk ook naar dat platform, zo maakte Nintendo bekend via Twitter.

In Super Mario Run tik je op het scherm om Mario over obstakels en vijanden te laten springen. Rennen doet hij zelf. Verder lijkt het vrij veel op een klassiek Mario-spel. Het design, de levels, de vijanden en de items zijn namelijk hetzelfde. Aan het einde van een level moet je ook nog steeds zo hoog mogelijk in een vlag springen en in kastelen moet je nog steeds Bowser verslaan.

Helemaal nieuw zijn pauzeblokken waardoor Mario even stilstaat en jij even kunt nadenken. Ook zijn er blokken die Mario van looprichting veranderen en springblokken om extra hoog te springen.

Internet

Om het spel te spelen betaal je tien euro, al kun je de eerste levels gratis spelen. Betaal je, dan kun je daarna onbeperkt gratis blijven spelen. Nadeel is dat het spel niet zonder internet te spelen is. Nintendo hoopt op die manier piraterij tegen te gaan. Een goede internetverbinding is dus een vereiste voor het spel.

Android-gebruikers kunnen zich nu al aanmelden voor het spel in de Play Store. Zodra je deze kunt downloaden krijg je een melding.

Fire Emblem: Heroes

Voor Super Mario Run naar Android komt, wordt er nog een nieuw spel van Nintendo uitgebracht. Het gaat om Fire Emblem: Heroes, dat op 2 februari voor iOS en Android verschijnt.

Dit RPG-spel, dat eerder al voor onder meer de Nintendo DS verscheen, laat je op basis van turn-based combat vechten. Je beweegt over een veld heen en valt aan en verdedigd jezelf met zwaarden en magie. De kaart is echter wel kleiner dan bij eerdere spellen uit de serie, namelijk 8×6 groot. Het spel is gratis te downloaden, maar je betaalt voor items in het spel.