Volg het KLM Open 2015 golftoernooi met deze interactieve app van IBM

KLM Open Flight Tracker-app

IBM heeft speciaal voor het golftoernooi de KLM Open Flight Tracker-app ontwikkeld waardoor iedereen het evenement gratis kan volgen. De app biedt live allerlei statistieken aan van de verschillende golfers en je kunt op een interactieve kaart alle spelers volgen. IBM heeft samen met sportmarketingbureau TIG Sports iedereen voorzien van GPS-trackers waardoor alles in realtime gevolgd kan worden.

Het is niet voor het eerst dat je live naar statistieken kunt kijken van een sportevenement, IBM stelde tennisliefhebbers eerder al in staat om via de Wimbledon-app allerlei gegevens te bekijken. Echter laat IBM niet alleen de statistieken zien, zo worden de gegevens ook geanalyseerd via Watson, de cognitieve computer van IBM. In het verleden heeft de zelflerende Watson op deze manier de ruwe gegevens van de Superbowl en de US Open omgezet in leerzame weetjes voor het publiek, de spelers en de coaches.

Om de GPS-gegevens te verzamelen en te verwerken maakt IBM gebruik van haar eigen cloudontwikkelplatformen: IBM Bluemix als IBM SoftLayer. De services zijn bedoeld voor bedrijven die soort gelijke cloudoplossingen zoeken, zoals IBM nu aanbiedt met de KLM Open Flight Tracker-app. De app is vanaf vandaag verkrijgbaar via de App Store of de Play Store.

Lees verder over Watson:

IBM’s supercomputer Watson analyseert emoties in tekstberichten