Waymo vraagt Californië toestemming voor testen autonome auto zonder bestuurder

Google-zusterbedrijf Waymo heeft in de Amerikaanse staat Californië toestemming gevraagd om zijn autonome voertuigen zonder bestuurder de straat op te sturen. Dat heeft het bedrijf tegenover The San Francisco Chronicle gezegd.

In Californië rijden al wel zelfrijdende auto’s rond. Die hebben tot nu toe echter vrijwel in alle gevallen een bestuurder achter het stuur die kan ingrijpen als het misgaat. De Google-zuster wil nu dus gaan testen zonder een bestuurder in het voertuig.

Een bron van The San Francisco Chronicle stelt dat Waymo wil beginnen met testen in de buurt van zijn hoofdkwartier in Mountain View. Later moet het testterrein uitgebreid worden naar andere delen rond de Baai van San Francisco. Ook worden de testgebieden eerst grondig in kaart gebracht.

Tweede bedrijf

Waymo is niet de eerste die in Californië toestemming vraagt om autonome auto’s zonder bestuurder de weg op te sturen. Sinds april mogen bedrijven een aanvraag indienen voor de toestemming. Het is echter niet bekend welk bedrijf als eerste een aanvraag indiende, maar er is er dus nog eentje die dit voor de Google-zuster deed. Die aanvraag is overigens afgewezen.