A-Wearable: Nieuwe hackathon Hogeschool Rotterdam richt zich op de impact van het Internet of Things

Aanstaande donderdag is het al weer voor de vierde keer ‘International Internet of Things Day‘ in Rotterdam. Op uitnodiging van Creating010, het kenniscentrum van de Hogeschool Rotterdam, gaan studenten, bedrijven, designers en hackers met elkaar in dialoog over de impact van het IoT op onze maatschappij. Een speciale hackathon met het thema ‘A-Wearable’ richt zich op de rol van persoonlijke data in dat immense netwerk.

Het beeld van een stappenteller of semi-slimme smartwatch geeft nou niet  direct een inkijkje in de mogelijke impact van wearables op ons leven. Maar draagbare technologie kan je wel degelijk bewust maken van allerhande data om je heen. Op welke manier kan de technologie een rol spelen in de toekomstige slimme stad?

Tijdens een speciale hackathon zullen teams van studenten, designers, professionals en ambtenaren zich op die vraag storten. De teams krijgen gedurende de dag inzicht in allerhande data, beschikbaar gesteld door de stad Rotterdam en hebben toegang tot diverse apparatuur om ook fysieke prototypes voor de ‘wearable van de toekomst’ te maken.

In totaal strijden 15 teams voor de hoofdprijs, al is de mooiste winst natuurlijk de kennismaking en kennisuitwisseling tussen professionals, ambtenaren en studenten. De A-Wearable hackathon start donderdag aanstaande om 09.00 uur.