Eindelijk: Netflix maakt bekend wanneer Stranger Things terugkeert

Stranger Things

De allerlaatste aflevering van het derde seizoen van Stranger Things, verscheen ruim een half jaar voor de pandemie begon, namelijk op 4 juli 2019. Dat betekent dat het ondertussen alweer meer dan twee jaar geleden is sinds we voor het laatst meeleefden met de gebeurtenissen in Hawkins. Nu weten we eindelijk wanneer er een einde komt aan het wachten op een volgend seizoen. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt wanneer Stranger Things terugkeert.

Het derde seizoen van Stranger Things eindigde met een enorme cliffhanger. Mike, Will, Eleven, Dustin en Lucas namen het op tegen de Mind Flayer, wat resulteerde in een heftig gevecht in de Starcourt Mall. Hopper offerde zich uiteindelijk op en leek zelfs te sterven. Maar stierf hij wel echt?

Dat is één van de grote vragen die het vierde seizoen moet gaan beantwoorden. Maar hoewel we het afgelopen jaar al een teaser en een trailer kregen, bleef maar onduidelijk wanneer het vierde seizoen nou precies komt. Tot nu toe wisten we alleen dat het nieuwe seizoen in 2022 beschikbaar wordt.

Nieuwe teaser

Nu is Netflix gelukkig wat specifieker geworden. De streamingdienst heeft een ’title tease’ vrijgegeven, waarin de namen van de afleveringen bekend worden gemaakt. Zo weten we nu dat de eerste aflevering The Hellfire Club heet en dat het seizoen eindigt met de aflevering The Piggyback. Ook heeft Netflix onthuld dat het vierde seizoen zich in de lente van 1986 afspeelt. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk wanneer dat seizoen dat verschijnt. En daar hebben we dus ook een beter beeld van: in de zomer van 2022 verschijnt het vierde seizoen van Stranger Things.

Daarnaast heeft Netflix een nieuwe teaser vrijgegeven van Stranger Things seizoen 4. We horen daarin hoe Eleven een brief schrijft aan Mike, waarin ze vertelt dat ze school leuk vindt en vrienden heeft gemaakt, al blijkt uit de beelden dat dit niet helemaal waar is. Ook vertelt ze dat ze zin heeft in de vakantie, waarin ze Mike weer te zien krijgt. Maar natuurlijk weten wij al dat die vakantie helemaal niet zo leuk gaat worden.