YouTube start muziekstreamingdienst YouTube Music

YouTube begint volgende week met zijn nieuwe muziekstreamingdienst: YouTube Music. Op de dienst moet je volledige albums, covers, remixen, live versies en radiostations van artiesten vinden. Dat heeft YouTube in een blogbericht bekendgemaakt.

De dienst gaat verder tracks naar boven halen waarvan het denkt dat jij het misschien leuk vindt. Die nummers komen op het thuisscherm terecht. Verder komen er aanbevelingen voor afspeellijsten, op basis van jouw luistergeschiedenis en je locatie.

De zoekfunctie wordt ook interessant. Daar kun je namelijk net als op Google zoeken naar vage zoekopdrachten. Weet je bijvoorbeeld de naam van een nummer niet meer? Dan kun je er ook naar zoeken door “dat hopster-nummer met het fluiten” in te typen.

Gratis en betaald

YouTube Music krijgt zowel een gratis als betaalde variant. De gratis versie krijgt advertenties. Met YouTube Music Premium, voor 9,99 dollar per maand, verdwijnen die advertenties. Ook kun je muziek downloaden en naar nummers luisteren als de app alleen in de achtergrond aan staat.

Voor 11,99 dollar per maand krijg je YouTube Music Premium, maar verdwijnen ook de reclames op YouTube zelf. Verder kun je met dit abonnement naar alle originele series en films van de dienst kijken. Die waren eerder alleen beschikbaar voor Red-abonnees.

YouTube-Music-

De streamingdienst verschijnt op 22 mei in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zuid-Korea. Later moet de dienst ook in andere landen beschikbaar worden, maar Nederland is vooralsnog niet genoemd. Wanneer en of de dienst naar ons land komt, is onbekend.

Google Play Music

Ondertussen heeft Google overigens al een muziekstreamingdienst: Google Play Music. Deze dienst zou moeten verdwijnen nu de nieuwe streamingdienst verschijnt. Dit kan echter nog even duren, namelijk tot 2019. Tot die tijd blijft ook deze dienst beschikbaar.