Yuneec Breeze: Een drone speciaal voor het maken van toffe selfies

De term selfie is een beetje aan inflatie onderhevig. Was het ooit een foto die je van jezelf maakt met de camera (of smartphone) in je hand, inmiddels noemen veel mensen elke foto waar ze zelf opstaan een selfie. Ook als je die bijvoorbeeld met een drone maakt. Met een drone?! Ja! Dronefabrikant Yuneec toont namelijk op de IFA in Berlijn een heuze selfiedrone: de Yuneec Breeze.

De Breeze is een compacte drone met een 4K-camera, waarmee je via de bijbehorende app snel en makkelijk een foto kunt maken en delen op social media. Video’s maken is uiteraard ook mogelijk. Hij kan deels zelfstandig vliegen naar een bepaald punt of jou als gebruiker volgen. De autopilot heeft zelfs een modus die ‘Selfie’ is genoemd, om je perfect in beeld te brengen. Stuur je liever zelf? Dat kan uiteraard ook, via je smartphone.

Yuneec Breeze

De Yuneec Breeze bevat vier rotors en is relatief compact: de doorsnede is 24 centimeter. Hij weegt nog geen 400 gram en de accu gaat maximaal 12 minuten mee. Een hele uitgebreide fotoshoot wordt dus lastig. De 4K-camera bevat geen optische beeldstabilisatie, maar het beeld wordt wel via software minder schokkerig gemaakt. Je verbindt met de drone via wifi met een Android-smartphone of een iPhone/iPad.

De prijs en beschikbaarheid van de drone in Nederland zijn niet bekend gemaakt. In de VS kost hij 500 dollar, dus waarschijnlijk zal de prijs in Nederland rond de 500 euro liggen.

Yuneec Breeze