Disney Plus Day: zo ziet Marvel Phase 4 er nu uit

Marvel Phase 4, Hawkeye

Streamingdienst Disney+ vierde vorige week zijn tweede verjaardag, wat natuurlijk reden was voor een feestje. En een feestje bij Disney betekent stapels nieuwe trailers en aankondigingen, ook rondom Marvel Phase 4. Maar misschien dat je ondertussen niet meer precies weet wat er de komende tijd nog aan films en series uitkomt. Numrush zet het voor je op een rij.

Marvel Phase 4 is in januari dit jaar van start gegaan met de serie WandaVision, gevolgd door Falcon and the Winter Soldier in maart en Loki in juni. Alledrie de series verschenen op Disney+. Daarna volgden eindelijk ook wat nieuwe films, namelijk Black Widow en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, die beide inmiddels ook op Disney+ te bekijken zijn. Meest recent verschenen verder de serie What If…? en de film Eternals, die nu in de bioscoop draait.

Maar hoe gaan we nu verder? Marvel heeft hier al wat over bekend gemaakt en tijdens Disney Plus Day kregen we er nog een aantal nieuwe aankondigingen (en trailers!) bij.

Hawkeye (24 november 2021)

De eerstvolgende toevoeging aan Marvel Phase 4 is de serie Hawkeye die op Disney+ gaat verschijnen. De serie draait om Clint Barton, die we al jaren als Hawkeye kennen. Hij lijkt een simpele missie te hebben: voor de kerstdagen terug zijn bij zijn familie. Maar dan duikt er een dreiging uit zijn verleden op en moet hij samenwerken met de 22-jarige Kate Bishop, die ook een talent voor pijl en boog blijkt te hebben.

Van Hawkeye hebben we inmiddels al een trailer gezien (zie hierboven), maar tijdens Disney Plus Day kregen we ook wat exclusieve eerste beelden van de serie te zien. Op 24 november kunnen we de hele serie bekijken.

Spider-Man: No Way Home (17 december 2021)

Op het moment van schrijven draait Eternals net in de bioscoop, maar Marvel-fans kijken ondertussen ook halsreikend uit naar de volgende film die op de planning staat. In december verschijnt namelijk de derde Spider-Man-film.

De hele wereld weet ondertussen wie Peter Parker is, wat Peter zelf niet heel prettig vindt. Dus vraagt hij Doctor Strange om een spreuk die ervoor zorgt dat zijn identiteit nooit bekend is gemaakt. Maar op het laatste moment twijfelt hij toch, waardoor de spreuk verkeerd gaat en de multiverse op zichzelf inklapt. Daardoor verschijnen allerlei eerdere schurken uit Spider-Man-films in dit universum. We weten bijvoorbeeld dat Alfred Molina terugkeert als Doctor Octopus en Jamie Foxx opnieuw Electro speelt.

Tegelijkertijd zijn er geruchten dat ook de acteurs die eerder Spider-Man speelden – Tobey Maguire en Andrew Garfield – terugkeren in deze film. Een eerste trailer bevestigt dat nog niet, maar vandaag (dinsdag 16 november) verschijnt een tweede trailer waarin dit misschien wél bevestigd wordt.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 mei 2022)

De eerstvolgende film in het Marvel-universum is er één van Doctor Strange. Niet geheel verrassend natuurlijk, gezien hij een grote rol lijkt te spelen in de gebeurtenissen van Spider-Man en dit ongetwijfeld een staartje krijgt. Leuk feitje: in deze film keert ook Wanda terug, die we voor het laatst zagen in WandaVision. En de film haakt in op het eerste seizoen van Loki.

Helaas is van deze film nog geen trailer verschenen. Waarschijnlijk heeft dat met twee dingen te maken. Allereerst haakt deze film dus in op de nog niet verschenen Spider-Man-film. De kans is groot dat ze spoilers van die film willen voorkomen met een trailer van deze film. Daarnaast is onlangs bekend geworden dat delen van de Doctor Strange-film opnieuw gefilmd worden, wat mogelijk betekent dat er nog van alles gaat veranderen in de film.

Thor: Love and Thunder (8 juli 2022)

Ben je klaar voor een vrouwelijke Thor? Nee? Dan is het nú tijd om je hier wel op voor te bereiden. In Thor: Love and Thunder krijgen we er namelijk een nieuwe Thor bij, en dat is niemand minder dan Jane Foster (Natalie Portman).

Een officieel plot is verder nog niet bekend, maar we weten wel dat de Guardians of the Galaxy in deze film zitten. Logisch natuurlijk, want de laatste keer dat we Thor zagen, ging hij met hen op reis. Verder is bekend dat Russel Crowe Zeus gaat spelen en dat Christian Bale Gorr the God Butcher speelt. En ook Melissa McCarthy heeft een rol in deze film.

Ms. Marvel (Zomer 2022)

In de zomer van 2022 verschijnt opnieuw een Marvel-serie op Disney+, namelijk Ms. Marvel. Deze serie gaat over de zestienjarige Kamala Khan, die opgroeit in Jersey City en groot fan is van Captain Marvel. Maar thuis en op school loopt het allemaal niet zo goed. Haar leven verandert compleet als ze zelf superkrachten krijgt en één van de helden wordt waar ze altijd tegenop keek. De vraag is: is het leven wel makkelijker als je superkrachten hebt?

Op Disney Plus Day kregen we ook van deze serie wat eerste beelden te zien. Op Disney+ streamt namelijk een video van een kwartier genaamd The Marvel Studios 2021 Disney+ Day Special, waarin we beelden zien van Moon KnightShe-Hulk, Hawkeye en dus ook Ms. Marvel. Daarin zien we Kamala en haar liefde voor Captain Marvel, haar religieuze opvoeding en hoe ze in contact komt met kosmische energie. Natuurlijk zien we nog niet hoe ze eruitziet als superheld, maar we krijgen dus wel vast een beeld van haar ontstaan.

Black Panther: Wakanda Forever (11 november 2022)

In Marvel Phase 4 duiken we ook opnieuw in de wereld van Wakanda, ook al doen we dat helaas grotendeels zonder Chadwick Boseman, die vorig jaar overleed. Een echt plot is er helaas nog niet, dus daar wachten we nog op. Wel is al bekend dat Dominique Thorne een rol speelt in de film. Hij is Riri Williams/Ironheart, en keert later nog terug in de Disney+-serie Ironheart.

She-Hulk (2022)

Ja mensen, Hulk krijgt een vrouwelijke variant! In 2022 verschijnt als onderdeel van Marvel Phase 4 de serie She-Hulk, die draait om advocaat Jennifer Walters. Zij richt zich specifiek op zaken die om het supermenselijke draaien. En nu blijkt ze zelf ook erg groot, groen en sterk te zijn, net als de Hulk.

Tijdens Disney Plus Day kregen we een allereerste teaser te zien van deze nieuwe serie. Daarin zien we onder meer dat ze hulp krijgt van professor Hulk – zoals Bruce Banner nu door het leven gaat. Hij lijkt haar uitleg te geven over de transformatie tussen Jennifer en de She-Hulk.

Wanneer de serie precies verschijnt, is nog onduidelijk. Maar het is sowieso ergens in 2022.

Moon Knight (2022)

Tijdens Disney Plus Day werd ook meer bekend over de serie Moon Knight, waarin Oscar Isaac (Poe Dameron in de meest recente drie Star Wars-films) de rol van Marc Spector op zich neemt. Marc Spector is een CIA agent die de verkeerde kant op ging en voor dood werd achter gelaten in de Egyptische woestijn. Maar de maangod Khonshu gaf hem wat bovennatuurlijke krachten, waarmee hij zijn leven redt. Spector herstelt echter niet volledig: hij leeft met een dissociatieve identiteitsstoornis (meerdere persoonlijkheden) en weet niet meer wat echt is en wat niet.

De serie heeft tijdens Disney Plus Day zijn allereerste teaser gekregen, die er alvast goed uitziet. Maar helaas weten we nog niet precies wanneer de serie op Disney+ verschijnt, al moet dat ergens in 2022 zijn.

Secret Invasion (2022)

Aan Marvel-series geen tekort in 2022! Naast She-Hulk en Moon Knight verschijnt namelijk ook Secret Invasion, dat draait om de Skrulls. De serie heeft dezelfde naam als een miniserie in stripboekvorm, waarin een deel van de Skrulls al jaren de aarde blijken te infiltreren. Dat doen ze door hun uiterlijk te veranderen.

In de serie – waar we nu de eerste beelden van hebben gekregen – zien we onder meer Emilia Clarke (Game of Thrones), Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami), Olivia Colman (The Crown) en Killian Scott (’71). 

Later in Marvel Phase 4:

 • The Guardians of the Galaxy Holiday Special (december 2022)
 • The Marvels (17 februari 2023)
 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 mei 2023)
 • Ant-Man and The Wasp: Quantumania (28 juli 2023)
 • Fantastic Four (onbekend)
 • Blade (onbekend)
 • Deadpool 3 (onbekend)
 • Captain America 4 (onbekend)
 • X-Men (onbekend)
 • Agatha: House of Harkness (onbekend)
 • Ironheart (onbekend)
 • Wakanda-serie (onbekend)
 • Halloween special (onbekend)
 • Loki seizoen 2 (onbekend)
 • Echo (onbekend)
Beeld: Disney+/Marvel