Zo ziet een Hyperloop-cabine er van binnen uit

Zit je in een Hyperloop, dan zit je in feite in een volledig afgesloten cabine in een vacuümbuis. Dat kan al snel claustrofobische gevoelens opwekken. Logisch ook, want wie reist er nou graag supersnel in een dichte kamer? Gelukkig zijn er al de nodige ideeën om dat probleem op te lossen. Een video van Hyperloop Transport Technologies, ontdekt door The Verge, laat zien hoe.

In de video lijkt het alsof er ramen in de Hyperloop-cabine zitten, maar niets is minder waar. Dit zijn stiekem beeldschermen die op zo’n manier zijn opgehangen, dat ze niet van een raam zijn te onderscheiden. Dat klinkt luxueus, maar het is zeker een vereiste. Gewone ramen installeren is niet mogelijk, omdat de pod dan niet sterk genoeg zou zijn voor de vacuümbuis.

Denk echter niet dat dit een simpel schermpje met een livestream is. In het gebruikte scherm zit speciale trackingtechnologie, waarmee het hoofd van de passagier in de gaten wordt gehouden. Op basis daarvan wordt het beeld van de buitenwereld veranderd, waardoor er een idee van ‘diepte’ ontstaat.

Het idee van beeldschermen als Hyperloop-ramen is niet nieuw, de studenten van het Delft Hyperloop-team stopte het ook in hun ontwerp, maar we zagen nog niet eerder een video die het zo concreet in beeld brengt. Al is dit natuurlijk slechts één van de opties. Naast Hyperloop Transport Technologies werken nog veel meer bedrijven aan Hyperloop-cabines, die het allemaal anders kunnen aanpakken.