Zou jij deze pil vol naalden durven slikken?

Ben je doodsbang voor injectienaalden? Dan hebben we misschien een alternatief voor je, al zou het kunnen dat je ook daar niet echt vrolijk van wordt. Er is namelijk een pil in ontwikkeling die vol zit met kleine naaldjes, zodat je geen spuit meer in je arm hoeft te krijgen.

De pil is een idee uit de koker van Carl Schoellhammer, student aan MIT. Hij heeft het zelf niet zo op injectienaalden en besloot daarom op zoek te gaan naar een alternatief. “Naalden zijn verschrikkelijk. De injecties doen pijn en niemand vindt het prettig” aldus de 28-jarige student. “Veel mensen besluiten daarom om hun medicijnen niet in te nemen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom heb ik de Microneedle Pill bedacht: een capsule vol kleine naaldjes.”

Je vraagt je vast af hoe je zo’n pil in hemelsnaam doorslikt, maar daar heeft Schoellhammer gelukkig ook over nagedacht. De naalden zijn namelijk bedenkt met een dunne coating, zodat je er niets van voelt als je de pil doorslikt. Zodra de mPill in je spijsvertering terecht komt, verdwijnt de coating en zorgen de naalden ervoor dat de medicatie in je bloed terecht komt. Mocht je ook dat geen prettig idee vinden: Schoellhammer werkt ook aan een variant waarbij de naalden zijn gemaakt van suiker, zodat ze vanzelf oplossen.

Schoellhammer heeft al een beurs van 15.000 dollar gewonnen en voert ook al gesprekken met bedrijven uit de farmaceutische industrie. Zij zouden zijn mPill namelijk graag verder willen ontwikkelen.