Rugzak met lampjes werkt als richtingaanwijzer voor fietsers

Met steeds meer fietsers op de weg die tussen alle auto’s manoeuvreren, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Fietsers die snel nog even oversteken of vergeten hun hand uit te steken kunnen vooral ‘s avonds problemen opleveren. Een rugzak met lampjes moet de uitkomst bieden.

In de rugzak zit een LED-panel verwerkt. Hierop kunnen tekens geprojecteerd worden. De fietser kan hiermee aangeven welke kant hij op gaat, of hij gaat stoppen en of er een noodsituatie is. Ook kun je als fietser even sorry zeggen of degene achter je bedanken met verschillende tekens. Met een apparaatje aan het stuur geef je aan welke kant je op gaat.

3020257-inline-006-seil-sack

3020257-inline-003-controller

De rugzak, genaamd Seil Bag, is ontworpen door Koreaanse designer Lee Myungsu. Met de rugzak wil hij de problemen oplossen wat hij zelf vaak tegenkomt als fietser en als automobilist: zichtbaarheid en duidelijkheid.

Hoewel dit in Nederland met alle fietspaden niet echt een probleem is, kan deze tas in andere landen met minder of geen fietspaden van groot belang zijn. Met de duidelijke verlichting en de richtingaanwijzers zijn de fietsers niet alleen veel beter zichtbaar, maar kunnen automobilisten ook beter anticiperen op de bewegingen van de fietsers.

De Seil tas is momenteel te vinden op Kickstarter. Met op moment van schrijven nog vier dagen te gaan en slecht $7205,- van van beoogde $80.000,- binnengehaald, is de kans klein dat de Seil tas daadwerkelijk het grote publiek gaat bereiken. Maar misschien kan deze tas ter inspiratie dienen voor andere, meer succesvolle projecten.