Koken terwijl je lekker op de bank zit met de slimme cooker van Anova

Het is één van dé trends van dit jaar: Connected Home. Naast een slimme thermostaat, slimme lampen en smart TV’s krijgen we ook de maken met slimme keukenapparatuur. Tijdens de CES 2015 in Las Vegas heeft Anova een slimme cooker met WiFi connectie aangekondigd, de Anova Touch.

De Touch werkt volgens het ‘sous vide’ principe. Sous vide is een nieuwe kooktechniek, die net als de oude weckfles, gebaseerd is op het houdbaar maken via vacuüm verpakken en verhitten. Het is niet de eerste cooker met een WiFi connectie, maar volgens Michael Tankenoff van Anova zal het de beste sous vide cooker zijn voor thuiskoks.

Via de app is het mogelijk om de temperatuur van de pan te regelen. Dit werkt vooralsnog met Bluetooth. Het doel is om straks via WiFi ook de start- en stoptijd van de pan te kunnen bedienen, zodat je de pan aan kunt zetten voordat je naar huis gaat en je bij thuiskomst direct aan tafel kunt. Hiermee kun je ook de temperatuur bedienen van gerechten met een lange kooktijd, zoals bij slow-cooked ribs.

Het is nog niet bekend wanneer de Touch op de markt komt en hoeveel hij gaat kosten.

ces-2015-banner-eventwall