Zo maakt Facebook complatievideo’s van wat er op een dag gebeurde

Facebook gaat voor al zijn gebruikers speciale video’s samenstellen, waarbij de gebeurtenissen van een vermoedelijk belangrijke dag worden samengevat. Zo krijg je in één compilatievideo te zien wat er allemaal op die dag is gebeurd, meldt TechCrunch. Daarvoor pakt Facebook alle foto’s en filmpjes die je die dag hebt geüpload, om er automatisch één complatie van te monteren.

De nieuwe compilatiefunctie heet Slideshows en is gebaseerd op de Year in Review, een jaaroverzicht dat Facebook ieder jaar voor z’n gebruikers samenstelt. Door een nieuwe statusupdate op een smartphone te plaatsen, kun je aangeven dat je een nieuwe Slideshow wil samenstellen. Het sociale netwerk doet de rest.

Daarbij krijgen Facebook-bezoekers wel de vrijheid om hun video aan te passen. Een aantal ingebouwde thema’s laat je de video naar eigen smaak aanpassen, waardoor de algehele stijl en achtergrondmuziek worden aangepast. Dat is een kwestie van een stijl kiezen – zelf monteren is bij de functie niet nodig.

Facebook is gestart met de wereldwijde uitrol van de Slideshow-functie in zijn smartphone-apps. Als we het sociale netwerk een beetje kennen, dan zal ’t een tijdje duren totdat iedereen met de compilatievideo’s aan de slag mag.