Beginnen met hardlopen? Deze apps moet je hebben!

Beginnen met hardlopen

Vind jij het ook zo lastig om te beginnen met sporten? En dan vooral als je er ook nog voor naar buiten moet zoals hardlopen? Gelukkig helpen de fabrikanten van sportkleding en ook een aantal zelfstandige bedrijven je graag op weg met technologie. Deze 6 handige apps helpen je om de deur uit te gaan en te beginnen met hardlopen!

1. Nike+ Run Club

Nike+ Run Club biedt alles wat je nog hebt om beter en vaker hard te lopen. Bij deze app draait het vooral om plezier, beloning en motivatie. De app houdt je afstand, tempo en tijd bij van je run die je gelijk kunt delen en vergelijken met je vrienden. Een simpel klassement geeft weer wie er het meest heeft gelopen of wie de meeste uitdagingen heeft behaald.

Daarnaast is er de functie ‘coach’ waar je persoonlijke coachingschema’s kunt vinden met tips en adviezen. Je kunt er ook video’s bekijken van de trainingen van Nike-atleten zoals Kevin Hart, Mo Farah en Allyson Felix.

Nike+ Run Club is gratis te downloaden voor iOS en Android.

2. Runkeeper

Bij Runkeeper draait het allemaal om jou en jouw vooruitgang. Na je training kun je meteen alle data zien die je wilt zien en delen via social media. Naast tijd, tempo en afstand kun je via Runkeeper ook je hartslag meten, als je in het bezit bent van een smartwatch of sporthorloge met hartslagmeter.

Er zijn ook handige trainingsschema’s te vinden in de app die je helpen met hardlopen. Bovendien is Runkeeper heel fijn door haar connectiviteit. De app kan worden verbonden met Fitbit, Apple Watch, Garmin, Jawbone Up en nog vele anderen. Op dit moment heeft Runkeeper meer dan 25 miljoen gebruiker en vooral in Nederland is de app erg populair.

Via een abonnement op Runkeeper Go kun je toegang krijgen tot extra statistieken en trainingschema’s, maar de gratis versie van Runkeeper is al zeer uitgebreid.

Runkeeper is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Runkeeper

3. Adidas miCoach

Voor de echte Adidas-liefhebber is er de Adidas miCoach. Je moet wel in het bezit zijn van een Adidas smartwatch, want de app kan enkel gebruikt worden met een horloge van Adidas. Als je er toch eentje hebt, is het de moeite waard om deze uitgebreide app te downloaden.

Het is een zeer functionele app met verschillende functies, zoals cardio trainingsschema’s op basis van hartslag en live feedback die je vertelt of je je tempo moet versnellen of juist vertragen. Je smartphone wordt met miCoach omgetoverd tot je personal trainer.

Eén van de meest opvallende functies is de Assessment workout waarbij de app in twaalf minuten je conditie test en op basis daarvan een gepersonaliseerd trainingsschema opstelt.

Adidas miCoach is verkrijgbaar voor iOS en Android.

4. MY ASICS hardlooptraining

MY ASICS geeft de mogelijkheid om zelf persoonlijke trainingsschema’s op te stellen voor het lopen van een hele of halve marathon, of andere lange afstanden. De MY ASICS trainingsschema’s passen zich tijdens het hardlopen aan jouw doelen en mogelijkheden aan.

Ook als je wilt beginnen met hardlopen is er een schema te vinden dat bij je past; je hoeft geen marathon als doel te kiezen. Wat verder handig is: als je een dag mist, wordt automatisch je planning aangepast. De gratis schema’s zijn haalbaar en passen zich aan op je eigen prestaties.

MY ASICS hardlooptraining is verkrijgbaar voor iOS en Android.

MY ASICS hardlooptraining

5. Runtastic

Wanneer je graag motivatie tijdens je workout wilt, is Runtastic iets voor jou. De gratis versie beperkt zich alleen tot de basis van hardlopen en heeft weinig extra functies. De betaalde versie heeft daarentegen meerdere handige functies zoals live aanmoedigen en gedetailleerde data van je run. Je workout wordt automatisch gepauzeerd wanneer je stopt met bewegen en je kunt zelfs je workout in 3D bekijken wanneer je de Google Earth-app hebt op je smarthphone.

Runtastic is heel handig als je inzicht wilt in de opbouw van je conditie. Je krijgt namelijk wekelijks een rapport die je dit laat zien. Voor al deze uitgebreide functies moet je dus wel een paar euro betalen, maar het helpt je wel om jouw doelen te bereiken.

De gratis én betaalde versie van Runtastic is zowel voor iOS als voor Android te verkrijgen.

Runtastic

6. Running

Voor wie graag wilt afvallen is Running een handige app. Deze app is speciaal gemaakt voor het verliezen van gewicht met intervalworkouts en loop-en-sprint-intervaltrainingen voor maximale vetverbranding. Net zoals meerdere andere apps zit ook bij Running audio coaching. Je kunt zelfs je eigen coach kiezen: van aardig en aanmoedigend tot aan streng en hard. Daarnaast zijn er ook veel tips te vinden over afvallen en voeding.

Running is beschikbaar voor iOS en Android.

Running

Beginnen met hardlopen

Welke app bij je past is heel persoonlijk. Als je wilt beginnen met hardlopen is het daarom handig om één van de apps hierboven gewoon even te proberen!

Heb je vrienden die hardlopen? Check dan vooral ook even welke app zij gebruiken. Het delen van resultaten kan namelijk erg motiverend werken. Als je net begint vallen die natuurlijk tegen, maar je krijgt wel de steun en aanmoediging van je vrienden en zult ook zien dat je snel vooruit gaat!