‘1000 Apple-medewerkers werken aan augmented reality voor iPhone 8’

Apple Tim Cook

Dat Apple druk is met augmented reality mag inmiddels duidelijk zijn. Tim Cook heeft al meerdere keren benadrukt dat hij het een extreem belangrijke technologische ontwikkeling vindt. Daarnaast heeft het bedrijf diverse startups overgenomen die bezig waren met technologieën die gelieerd zijn aan augmented reality. En alweer een jaar geleden heeft Apple een belangrijke onderzoeker op dit vlak aangenomen.

Waar Apple precies mee bezig is, is nog steeds onduidelijk. Al gaan er sterke geruchten over de komst van een 3D-camera in de iPhone 8. Dat zou het perfecte middel zijn voor geavanceerde augmented-reality-toepassingen. En volgens een rapport van een analist van UBS, dat Business Insider inzag, kunnen we ook echt dingen gaan verwachten op dit vlak met de introductie van de iPhone 8 komend najaar.

Volgens de analist werken er op dit moment maar liefst duizend mensen aan een augmented-reality-project van Apple! Een aantal toepassingen van augmented reality gaat Apple zelf ontwikkelen, denk aan bijvoorbeeld 3D-selfies. Daarnaast zou er mogelijk een speciale SDK komen waarmee ontwikkelaars hun eigen augmented reality-apps kunnen maken.

Apple loopt hiermee wel achter op Google. Zij hebben met Tango al technologie voor geavanceerde augmented-reality-toepassingen beschikbaar gemaakt. Een groot probleem is echter dat er tot nu maar twee smartphones zijn die de juiste hardware hebben en dat zijn nou niet de meest populaire toestellen. Met de iPhone 8 zou Apple de innovatie op dit vlak dus in één club ontzettend kunnen versnellen.