‘Alphabet overweegt investering van 1 miljard dollar in Uber-concurrent Lyft’

Lyft

Alphabet, het moederbedrijf van Google, overweegt een investering van 1 miljard dollar in taxibedrijf Lyft. Dat de techgigant in de Uber-concurrent wil investeren, melden zowel Reuters als Bloomberg. Op basis van ingewijden meldt Bloomberg specifiek het bedrag van 1 miljard dollar.

Alphabet-dochter Waymo en Lyft kondigden in mei al een samenwerking aan om te werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Over die samenwerking zijn tot nu toe weinig details naar buiten gekomen.

Tegelijkertijd is Alphabet een van de vroege investeerders in Uber. De relatie tussen de twee bedrijven is nu echter wat ongemakkelijk. Alphabet en Uber liggen met elkaar in de clinch. Een voormalig medewerker van Waymo zou bedrijfsgeheimen hebben gestolen bij de overstap naar Uber. De betreffende medewerker is inmiddels ook bij Uber ontslagen.

Lyft

Met een mogelijke investering van Alphabet, kan Lyft zijn concurrentiepositie in de taximarkt verstevigen. Terwijl Uber wordt omgeven door schandalen, lijkt Lyft te profiteren door zijn marktaandeel te vergroten. Of de investering van Alphabet daadwerkelijk doorgaat, is nog onzeker.

Ondertussen rondt het Japanse bedrijf SoftBank momenteel een investering in Uber af, meldt TechCrunch. Het zou gaan om een investering van tussen de 8 en 10 miljard dollar. Met een deel daarvan neemt het bedrijf aandelen van medewerkers en vroege Uber-investeerders over.