Filipijnen willen uitgifte van nieuwe crypto-tokens reguleren

De Filipijnen willen de uitgifte van nieuwe crypto-tokens door middel van initial coin offerings (ICO’s) reguleren. Dat schrijft Bloomberg. Bij een ICO geeft een bedrijf een token uit, die vervolgens gebruikt kan worden als ruilmiddel. De centrale bank van het land is nu in overleg met de lokale beurstoezichthouder om daar regels aan te verbinden.

Het gebruik van tokens is populair in de Filipijnen, schrijft Bloomberg. Geëmigreerde Filipijnen gebruiken Bitcoin of andere cryptocurrency’s om geld naar huis te sturen. Volgens de centrale bank van de Filipijnen gaat het maandelijks om 6 miljoen dollar aan transacties. Maandelijks sturen geëmigreerde Filipijnen 2 miljard dollar naar hun thuisland.

De zorgen van de Filipijnse autoriteiten liggen echter vooral in investeringen in zogenaamde tokens. De beurstoezichthouder is bang dat bedrijven crypto-tokens gebruiken om zonder vergunning investeringen op te halen of investeringscontracten te verkopen.

In februari vroeg de centrale bank bedrijven die handelen in digitale valuta daarom te registreren als overboekingsbedrijf of geldwisselaar. Ook moeten zij de achtergrond van klanten controleren en verdachte transacties melden.

De centrale bank wil geen enkele digitale valuta onderschrijven, schreef de Manila Times eerder. Toch wil de bank het gebruik van de cryptomunten reguleren om witwassen en het financieren van terroristen tegen te gaan.