Spotify koopt startup Loudr om problemen met covernummers op te lossen

Spotify Release Radar

Spotify heeft de Amerikaanse startup Loudr gekocht. De muziekdienst hoopt met het bedrijf problemen met de licenties van covernummers op te lossen. Dat meldt de muziekstreamingdienst in een verklaring. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is onbekend.

Loudr werd in 2013 opgericht. Het bedrijf maakt software die de originele makers van muzieknummers identificeert. Die diensten kunnen ook ingezet worden om covernummers te identificeren. Daardoor kan Spotify de originele schrijvers van het nummer ook betalen.

Aanklacht

Vorig jaar werd de muziekstreamingdienst aangeklaagd door Wixen Publishing. Dat is de uitgever van onder meer Tom Petty, Neil Young, Rage Against the Machine en Missy Elliot. De uitgever stelt dat Spotify vaak niet de juiste licenties afsluit voor remixen en covers.