Path: 3 miljoen downloads en vooral populair in VS & China

Een vaak gehoord klacht over het mobiele social network Path is dat het saai is, omdat er zo weinig bekenden gebruik van maken. Niet in China, liet Path CEO Dave Morin zich deze week ontvallen tijdens TechCrunch Disrupt in San Francisco. Alhoewel de Verenigde Staten nog steeds het meest populaire gebruikersland is, volgt China op een tweede plaats. Ook in Japan en Korea is Path sinds de herlancering van de app 2.0 vorig jaar november extreem populair, aldus Morin.

Desgevraagd liet de CEO zich ook ontvallen dat Path (beschikbaar als iOS en Android app) inmiddels 3 miljoen keer gedownload is, al wilde hij niet vermelden hoeveel van die downloads ook geresulteerd heeft in het aanmaken van een account. Volgens hem is de engagement op het platform vele malen belangrijker dan de kwantitatieve gebruikersgegevens, zo is met name de tijd die actieve gebruikers op Path doorbrengen per dag indrukwekkend.

“Path’s meest gebruikte feature is photosharing, sinds kort gevolgd door het delen van muziek. Daarvoor was het laten weten wanneer je naar bed ging en weer wakker wordt lange tijd de op-één-na populairste feature van Path. Maar sinds de update – waarbij users nu ook films en boeken kunnen sharen – zijn de slaapupdates naar een 3e plek gezakt.” Volgens Morin nog steeds een grappig gegeven, omdat hij zelf nooit groot fan was van de slaapfunctionaliteit, en vorig jaar zelfs overwoog het uit de nieuwe versie van de app te halen.

via TC