23andMe moet verkoop staken en slimme verlichting door het hele huis in de Recap


De week begon met een flinke rel, want de populaire DNA-tests van 23andMe mogen voorlopig niet meer verkocht worden. De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA legde het bedrijf deze week een verkoopverbod op. Er was gelukkig ook genoeg aandacht voor lichter nieuws.

Voor 23andMe was het even alle hens aan dek afgelopen maandag. Ondanks diverse pogingen nader tot elkaar te komen, was het de aanbieders van de betaalbare DNA-tests nog niet gelukt om de – verplichte – goedkeuring te krijgen van de FDA. Die bleken het beu en vaardigde zonder pardon een verkoopverbod uit voor de DNA-test.

Deze week ook veel aandacht voor de Goldee Controller. Deze strak vormgegeven lichtschakelaar (!) misstaat geenzins naast je Nest thermostaat en moet het ervaren van licht in je huis een nieuwe dimensie geven. De Goldee heeft talloze sensoren die er voor zorgen dat hij meeschakelt met het verloop van de dag óf de aanwezigheid van mensen in de kamer! En dan werkt hij ook nog eens met de mooie Philips Hue lampen samen!