Elon Musk geeft nieuwe details Mars-missie prijs in Reddit AMA

Elon Musk heeft in een Reddit AMA-sessie verder uitgelegd hoe hij Mars zou willen koloniseren. Zo wil hij honderden industriële robots ondergronds laten werken, zodat de mensen bovengronds daar niets van zien.

Musk legde ook uit dat het de bedoeling is dat de kolonie uiteindelijk zelf in staat is om een ruimteschip van verse brandstof te voorzien. De Amerikaan wil Dragon-capsules inzetten om water te verzamelen, terwijl een onbemand ruimteschip de benodigdheden voor een lanceringsplatform moet leveren.

De eerste bemande missie moet dat platform vervolgens bouwen, zodat er elke 26 maanden ruimtevluchten tussen Aarde en Mars plaats kunnen vinden. SpaceX zou het aantal vluchten willen verdubbelen tot de kolonie zelfstandig en constant brandstof kan produceren.

Musk wil het binnen twee jaar uit de doeken doen hoe hij het transport tussen de twee planeten vorm wil geven. Het is nog onduidelijk of de Falcon 9-rakket daarin een rol zal spelen. Musk heeft een eenvoudigere oplossing op het oog, maar wilde daar verder niets over kwijt.