Amazon past uiterlijk Kindle-app aan en voegt nieuwe features toe

Amazon heeft zijn Kindle-app een nieuw uiterlijk gegeven. Ook zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd, meldt Digital Trends. Zo is er nu een navigatiebar die automatisch een klein icoontje van het boek dat je nu leest toont, ongeacht waar je in de app bent. Daardoor kun je snel terugkeren naar het boek en naar de specifieke pagina waar je was.

De gratis app laat je e-books lezen op vrijwel ieder apparaat. Dat kan bijvoorbeeld op je smartphone en tablet, maar ook op je pc. In de vernieuwde app zijn de covers van de boeken een stuk groter dan dat ze eerder waren. Ook is er een nieuw licht thema, naast het al bestaande donkere thema. Ook heb je meer lettertypen om uit te kiezen.

De eerder genoemde navigatiebalk geeft je ook toegang tot de meest populaire features van de app. Zo kun je wisselen tussen de pagina’s van je boek, naar je bibliotheek toegaan en naar je persoonlijke boekhandel.

Verder is het handig dat de zoekfunctie ook altijd in het scherm is. Daardoor kun je altijd snel een boek vinden in je persoonlijke bibliotheek of in de winkel, mocht je een nieuwe titel zoeken.

Goodreads

In de iOS-variant van de app zitten nu ook diverse sociale elementen, doordat de Goodreads-gemeenschap toegevoegd is. Fans van boeken kunnen daardoor reageren op andere lezers en recensies en meningen delen. Ook kun je hier aanbevolen boeken vinden.

De Goodreads-gemeenschap is te vinden in het nieuwe Community-tabblad. Vind je een interessant nieuw boek via de gemeenschap, dan kun je het toevoegen aan je Want To Read-lijst. Daardoor vind je het gemakkelijk terug. De app kijkt verder naar je voorkeuren om suggesties te geven voor mensen die je kunt volgen.

Deze dienst komt in een latere versie naar Android.