Apple en IBM lanceren acht nieuwe apps voor de zakelijke markt

Apple en IBM hebben acht nieuwe apps gelanceerd voor de zakelijke markt. Met de acht nieuwe apps boren de bedrijven ook twee nieuwe industrieën aan: healthcare en ‘industrial products’, zo meldt 9to5Mac.

Vorig jaar juli kondigden de twee bedrijven een samenwerkingsverband aan, waarbij de bedrijven nieuwe applicaties ontwikkelen voor diverse zakelijke industrieën. De samenwerking heeft voor Apple als doel om meer iOS-apparaten te verkopen, terwijl IBM zijn kennis van big data en analyse zichtbaar wilt maken voor de groeiende mobiele markt.

Via het zogenaamde ‘IBM MobileFirst for iOS‘ hopen de bedrijven applicaties te ontwikkelen die processen binnen het bedrijfsleven vergemakkelijken. Tim Cook liet afgelopen januari al weten dat zij ongeveer honderd apps willen lanceren dit jaar. Hiermee neemt de concurrentie op Microsoft toe, die vooralsnog dominant is binnen de zakelijke markt.

Om een goede start te maken hebben de bedrijven acht nieuwe apps gelanceerd voor diverse industrieën. Hiermee komt de teller op 22 apps te staan en worden tien verschillende industrieën bediend. Onder de industrieën bevinden zich onder andere het bankwezen, overheden, healthcare, retail en de verzekeringsmarkt.

hospital rn

De bedrijven hebben onder andere de applicatie ‘Hospital RN’ gelanceerd. De applicatie geeft artsen de mogelijkheid om via een iPad het medisch dossier van patiënten bij te houden. Daarnaast maakt de applicatie gebruik van de iBeacon-technologie, waardoor de patiëntendossiers automatisch te voorschijn komen zodra de arts zich in de buurt van de patiënt bevindt. Aan de applicatie zijn onder meer de resultaten uit het lab toegevoegd.

Het is vooralsnog niet bekend hoe veel bedrijven gebruikmaken van de applicaties van Apple en IBM. Tim Cook gaf eerder aan dat ongeveer 150 partijen interesse toonden.