Apple nodigt pers uit voor iPhone-aankondiging op 9 september

iPhone 6

Apple heeft zojuist een uitnodiging naar de pers gestuurd voor een presentatie op woensdag 9 september. Jaarlijks wordt rond deze periode de nieuwe iPhone aangekondigd, dus dat is ook nu de verwachting. Het aantal geruchten en mogelijke lekken rond de opvolger van de iPhone 6 neemt ook duidelijk toe de afgelopen weken.

De uitnodiging van Apple voor de iPhone-aankondiging op 9 september

De verwachting is dat Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aankondigt. Toestellen die er hetzelfde uitzien als de iPhone 6, maar van binnen vernieuwd zijn. Waarschijnlijk wordt onder meer de ForceTouch-techniek die ook al in de Apple Watch en trackpads van Macbooks zit toegevoegd aan de iPhone. Hierdoor kan het scherm van de iPhone registreren hoe hard je drukt en kun je daardoor door harder te drukken extra functies oproepen op het toestel. Mogelijk komt er ook een iPhone 6C, een gekleurde versie die van binnen gelijk is aan de huidige iPhone 6, maar die geruchten zijn veel minder sterk.

Naast de iPhone is er waarschijnlijk ook aandacht voor Apple TV. Het gerucht gaat dat Apple over twee weken een opvolger aankondigt van het apparaat, waarbij de Apple TV wordt uitgebreid met een App Store, waar ontwikkelaars apps voor kunnen ontwikkelen. Een bijbehorende live streaming televisiedienst, waarover geruchten gaan, zou nog niet direct worden gelanceerd.

Er gaan ook al lange tijd geruchten dat Apple dit najaar een grotere iPad Pro en een nieuwe iPad mini op de markt zou willen brengen. Hoogstwaarschijnlijk zullen die pas later in het najaar worden aangekondigd. De afgelopen jaren hield Apple altijd eerst een presentatie waar de iPhone centraal stond en volgden de iPad en en Macs tijdens een presentatie in oktober.

Tot slot zal Apple het evenement aangrijpen om iOS 9, WatchOS 2 en OSX 10.11 te lanceren. Deze nieuwe versie van de besturingssystemen van Apple werden in juli al aangekondigd.

De presentatie begint om 19:00 uur ’s avonds en is voor Apple-gebruikers te volgen via een livestream.