Apple Watch-bezitters kunnen eindelijk hun horloge updaten naar watchOS 2

Bezitters van de Apple Watch keken er al een tijdje naar uit en woensdag zou het dan toch eindelijk zover zijn: watchOS 2, de eerste grote update voor de Apple Watch zou uitkomen. Maar slechts twee uur voor de release besloot Apple de update uit te stellen, omdat er op het laatste moment een bug was gevonden. Nu, vijf dagen later, is watchOS 2, zonder aankondiging vooraf alsnog beschikbaar komen.

Voor bezitters van de Apple Watch is het een belangrijke update. Hij voegt namelijk niet alleen leuke nieuwe functies toe, zoals de mogelijkheid om foto’s als horloge (watchface) in te stellen en vooruit te kijken in je dag via Time Travel. De belangrijkste verandering is dat de apps van externe ontwikkelaars eindelijk beter en sneller zouden moeten worden.

Tot nu toe draaiden die apps namelijk op de gekoppelde iPhone en stuurden ze enkel informatie naar de Apple Watch om daar weer te geven. Dit zorgde er voor dat de apps traag waren en het soms wel 10 seconden kon duren voor een app gestart was. Met watchOS 2 kunnen de apps op het horloge draaien, waardoor ze sneller zouden moeten zijn. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang tot meer functionaliteiten waaronder de hartslagmeter en de microfoon van de Apple Watch.

Gebruikers kunnen hun Apple Watch updaten via de instellingen in de bijbehorende app op hun iPhone.