BatteryBox: een draagbare oplader die zijn laadvermogen niet verliest

Iedereen kent het wel: hoe langer je in het bezit bent van je geliefde smartphone of laptop, hoe korter de batterij mee gaat. Dat kan wel eens tot frustraties leiden, maar in de toekomst hoeft dat niet meer!

Een nieuwe draagbare batterij zou zo sterk zijn dat het in staat is om acht iPhones op te laden en je Macbook Air wel 12 uur lang te laten functioneren, ook vijf jaar nadat je de batterij hebt gekocht! In tegenstelling tot andere batterijen die hun laadvermogen in de loop der jaren verliezen, gebeurt dat bij de BatteryBox niet.

Het apparaat maakt namelijk gebruik van een nieuw energie management systeem genaamd BatteryOS dat kan controleren wat er binnen de li-ion-accu gebeurt en de energie op zo’n manier optimaliseert dat het vermindering van het laadvermogen tegengaat.

Na 3000 keer opladen is de batterij nog steeds in staat 96% van zijn originele capaciteit te gebruiken; bijna twee keer zolang als zonder het systeem, stelt BatteryBox. En dat alles voor maar $139, een bedrag dat je ook zou betalen voor concurrenten.

BatteryBox is de eerste vorm waarin de technologie tot uiting komt, maar in de toekomst hoopt het bedrijf ook te gaan werken met andere partijen om het systeem te implementeren in andere apparaten zoals elektrische voertuigen.

w640