Clubhouse ook eindelijk beschikbaar voor Android-gebruikers

Clubhouse

We kunnen wel stellen dat Android-gebruikers a little late to the party van Clubhouse komen, nu de hype eigenlijk alweer voorbij is. Of toch niet? Hoe dan ook: Android-gebruikers kunnen vanaf vrijdag allemaal gebruik maken van de ‘discussie’-app.

De kans is groot dat je als Android-gebruiker nog niet écht een goed beeld hebt kunnen maken bij de app waar iedereen ineens zo lyrisch over was. Het werd slim gedaan: je kon alleen toegang krijgen tot de app dankzij een uitnodiging van een al bestaande gebruiker. Inmiddels lijkt Clubhouse vooral zijn overgenomen door manager en coaches voor LinkedIn-achtige praktijken om een e-book of cursus te verkopen, maar het is zeker het proberen waard.

Clubhouse

Wat is Clubhouse nou eigenlijk precies? De één noemt het een live versie van podcasts, de anders omschrijft het als een discussie platform. Het fijne aan de app is dat er geen beeld bij gebruikt wordt. Dat betekent dat je naar discussies kunt luisteren terwijl je naar de supermarkt wandelt of de afwas staat te doen, je mist tenslotte niets zonder beeld.

Grote namen als Elon Musk, Bill Gates, maar ook vele artiesten zijn al te vinden op de app. En ook een hoop BN’ers konden natuurlijk niet achterblijven. Door te luisteren naar deze grote namen, krijg je als het ware een intiem inkijkje in hoe zij in het leven staan.

Panels

Het is eerlijk gezegd best fijn, rustgevend en zelfs informerend om naar andermans gesprekken te luisteren zonder dat je je hier per se in hoeft te mengen. Dat kan overigens wel, door netjes je hand op te steken. Je moet dan door de host van de ‘room’ op het podium worden uitgenodigd voordat je daadwerkelijk kunt spreken. Dat zorgt ervoor dat het overzichtelijk blijft en dat je – in de meeste gevallen – niet naar een kippenhok zit te luisteren.

Er worden velen panels georganiseerd, maar ook voor vriendengroepen kan het interessant zijn. Het is tenslotte een handige app om met een hele groep tegelijk bij te kunnen kletsen en het is weer eens iets anders dan de dagelijkse WhatsApp-groep waar iedereen in blijft kletsen.

Mocht je als Android-gebruiker nog nieuwsgierig zijn naar de app, dan is dit je kans. Komende week zal de app voor Android beschikbaar worden in Japan, Rusland en Brazilië. Vanaf vrijdag is de rest van de wereld aan de beurt.

Beeld: Unsplash