Delft Hyperloop wordt tweede bij Hyperloop Pod Competition van SpaceX

Delft Hyperloop

Het team van studenten van de TU Delft, dat een ontwerp hebben gemaakt voor de Hyperloop Pod Competition van SpaceX, is tweede geworden bij deze wedstrijd. Ze presenteerden dit weekend hun definitieve ontwerp aan de jury in Austin, Texas en die was onder de indruk. Alleen het team van het Amerikaanse MIT was beter en ging er vandoor met de hoofdprijs. Desondanks zijn de studenten uit Delft zijn trots op het feit dat zij de Pod Innovation Award hebben gewonnen.

In de jury zaten experts van onder meer Tesla Motors, SpaceX en geassocieerde hoogleraren. Delft had niet alleen concurrentie van MIT, maar van nog 122 andere teams uit 19 landen. Allemaal ontwierpen ze een capsule (ook wel pod genaamd) of delen ervan voor de hyperloop: een manier van vervoeren waarbij de capsules zonder wrijving met meer dan 1000 km/u door een buis heen razen. Een idee van SpaceX-oprichter Elon Musk, waar nu daadwerkelijk aan wordt gewerkt.

Vorige week schreef ik al een uitgebreid artikel over Delft Hyperloop, zoals het team officieel heet. Ze zijn met het veroveren van de tweede plek van de designwedstrijd nog niet klaar: de komende maanden gaan de studenten hun ontwerp ook echt bouwen. In de zomer willen ze dat prototype ook echt testen bij SpaceX in Hawthorne, Californië. Het bedrijf laat een Amerikaanse projectontwikkelaar daarvoor een testbaan van 1,6 kilometer bouwen.

De Hyperloop Pod Competition was de eerste studentencompetitie die SpaceX rond de hyperloop organiseerde, maar Elon Musk heeft al gezegd dat hij het in de toekomst vaker wil gaan doen.