Deze drone kan zowel vliegen als zwemmen

Naviator

Het idee van een drone die door de lucht heenraast is inmiddels normaal en datzelfde zou natuurlijk ook prima in het water moeten kunnen. Maar wist je dat er ook een drone is die zowel in de lucht als in het water kan rondbewegen? Deze nieuwe robot gemaakt door Rutgers University zou ideaal zijn voor bijvoorbeeld het inspecteren van schepen.

De drone wordt liefkozend The Naviator genoemd door de onderzoekers. Hangt deze drone eenmaal in de lucht? Dan kan hij net zo makkelijk zijn propellors gebruiken om in het water te zaken en rond te zwemmen. Dat is voor het eerst, vertelt onderzoeker Marco Maia volgens The Next Web:

Er zijn al onderzeeboten die [drones] kunnen lanceren die uit het water springen om iets te doen, maar deze kunnen vervolgens niet terugkeren. Ze doen maar één ding. Daarnaast heb je vliegtuigen die voertuigen vanuit de lucht in het water kunnen lanceren. Maar als ze eenmaal in het water liggen kunnen ze er niet meer it komen. Ons voertuig kan dit wel.

Hoewel de onderzoekers hun drone handig vinden voor scheepsonderzoek, heeft The Naviator nog niet echt een doel. Op het moment is het nog enkel een concept dat wordt onderzocht. De makers willen de snelheid en de draagcapaciteit van de drone gaan verhogen.