Dit toetsenbord is stiekem een Android-computer

Toetsenborden zijn niet erg sexy, maar stop er een quad-core Android-computer in en het begint ergens op te lijken. Dat is exact wat het Chinese Acooo heeft gedaan.

De OneBoard PRO+ lijkt op het eerste gezicht een normaal toetsenbord, maar schijn bedriegt. Het toetsenbord bevat stiekem een quad-core Rockchip, 2GB RAM werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. Het toetsenbord doet denken aan de hoogtijdagen van de Commodore 64.

Verder is het toetsenbord uitgerust met een SD-kaart ingang en ondersteunt het WiFi, USB OTG en Bluetooth 4.0. Via deze wegen kun je het toetsenbord verbinden met onder andere smartphones en tablets.

oneboard-pro-plus-590x330

Dat de makers het product serieus nemen kunnen we wel zien aan de behuizing van het toetsenbord. De aluminium behuizing is van hoge kwaliteit, waardoor direct duidelijk is dat dit geen low-quality product zal worden.

We mogen trouwens ook zeker niet de vormgeving van het toetsenbord vergeten te benoemen. Over het gehele apparaat is LED verlichting geïntegreerd. Niet alleen de toetsen worden hierdoor verlicht, maar bijvoorbeeld ook de ingang voor je koptelefoon. Ideaal om in een donkere kamer je headphone in te pluggen.

Android_Keyboard_Computer_Description

Je kunt het toetsenbord niet alleen gebruiken als stand-alone computer, maar ook aansluiten op een andere PC. Hiermee kun je het apparaat gebruiken als een normaal toetsenbord.

Helemaal nieuw is het idee niet, want eerder zagen we de CoolShip al op crowdfunding platform Indiegogo verschijnen. Daarnaast heeft ook Intel al meerdere mini-computers ontwikkeld.

Acooo heeft het toetsenbord in productie en je kunt het toetsenbord al bestellen op diverse sites, waaronder AliExpress. Er hangt echter wel een redelijk prijskaartje aan het toetsenbord; 299 dollar.