EveryCook: het slimme keukenapparaat dat hele maaltijden kan bereiden


Weinig tijd om te koken? Of vind je het gewoonweg geen leuke activiteit, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel? Dan is de EveryCook misschien wel een apparaat voor jou.

De EveryCook is een sensor-gebaseerd kookapparaat dat is verbonden aan het internet. Met dit slimme apparaat hoef je alleen nog de ingrediënten van je favoriete gerecht voor te bereiden, Everycook doet de rest van het werk en zorgt voor een heerlijke maaltijd op tafel.

Het apparaat bestaat uit een snelkookpan, mixer, een nauwkeurig verwarm element en een snijplank. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de goede hoeveelheid aan ingrediënten toe te voegen, zoals staat aangegeven in het live-proces op een aangesloten applicatie.

20140305124253-HD0145

EveryCook is ontworpen door Alexis Wiamitinow, die naar eigen zeggen regelmatig werd afgeleid tijdens het koken waardoor vele maaltijden in de prullenbak belandden. In plaats van zijn gedrag te veranderen besloot de ingenieur een volledig systeem te bouwen dat dit probleem zou kunnen oplossen. Een vrij technische en praktische benadering van koken zou je kunnen zeggen, en dat terwijl koken vooral erg leuk en interessant kan zijn.

Het apparaat staat op dit moment op IndieGogo waar Wiamitinow $100.000 hoopt te verzamelen. Wanneer dat lukt zou het apparaat voor ongeveer $1800 op de markt komen. Hiermee zou het een concurrent worden van de Kenwood Cooking Chef, een vergelijkbaar maar minder slim apparaat dat al eerder op de markt verscheen.

Doel is om uiteindelijk de hele keuken betrekken bij het slimme koken, waardoor het mogelijk zou worden om bijna elke maaltijd te bereiden met zeer weinig moeite. Maar of dit de toekomst van het koken zal zijn vraag ik me toch sterk af. Niet alles hoeft in mijn optiek over te worden genomen door slimme technieken, en zeker koken is toch echt een kwestie van gevoel, smaak en passie!