Wat geef je deze Kerst aan een Formule 1-fan?

Redactie

Met de Kerstdagen voor de deur vroegen wij Formule 1-fan Ronald van Schaik wat er op zijn verlanglijstje staat.

Het is die tijd van het jaar: Kerst komt er weer aan. Dat betekent cadeaus, ontspanning en lekker eten. Wij vroegen aan F1-fan Ronald van Schaik hoe hij zijn kerst doorbrengt. Gaat het ook aan tafel over racen? “Mijn vrouw en kinderen praten enthousiast mee.”

De wintertijd van een Petrolhead is sowieso een saaie. - Ronald van SchaikKerst is een tijd voor familie, vrienden en allerlei activiteiten. Althans, in Huize van Schaik. Maar het betekent ook het einde van het Formule 1-seizoen. Ronald van Schaik: “De wintertijd van een Petrolhead is sowieso een saaie. Als het winters weer wordt, kan je niet op de motor of klassieke Alfa stappen.”

Freaken

Een gezellige, maar ‘lastige’ tijd dus. Gelukkig bieden de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw ook ruimte om nieuwe dingen te proberen. “Ik ben die week niet out of office, ik experimenteer en speel juist dan met nieuwe innovaties en neem die dagen om te freaken met tech en innovatie.”

Werk dus, wat de klok slaat. Al zijn de feestdagen ook bedoeld voor quality time. “Met mijn twee zoons koop ik de meest achterlijk grote boom. Dit jaar is het al gelukt: we moeten ons zijdelings door de kamer manoeuvreren. Hij is door mannen versierd, en zo ziet hij er ook uit: als een bombastisch geheel met drie pieken en flamingo’s.”

Werk, vertier, gezelligheid: het is er. “Toch kan het zomaar zijn dat F1 met kerst even ter sprake komt. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen: het ziet er sensationeel uit. Mijn lief wordt er niet gek van: we kijken altijd samen en zij is net zo fanatiek.”

DJI Mavic Pro

€1119,-
Eindelijk is er een high-end camera-drone die in je rugzak past.
Koop

Max Verstappen Red Bull pet

€43,95
Are you mad for max?
Koop

Lego Creator Ferrari

€89,99
Bouw je eigen versie van de Ferrari F40!
Koop

F1 2016

€44,99
Ervaar hoe het is om zelf een F1 coureur te zijn met deze game. Voor PS4, XBOX en pc
Koop

Akolyt superdriver kit

€119,-
Wordt nog een betere chauffeur met dit apparaatje.
Koop

F1 Circuit de Catalunya metal wall art

€35,45
Voor elke race liefhebber die zijn huis wil aankleden.
Koop

Gifts

mijn oudste zoon heeft een pet gekregen van Jos Verstappen - Ronald van SchaikHet is haast gek om te bedenken dat iets niet-F1 gerelateerd op de verlanglijst staat van Ronald. “In principe heb ik geen lijstje. Als ik alles zou mogen vragen met kerst, dan wil ik heel graag een paar dagen naar een F1 wedstrijd gaan. Een relaxed weekend op Spa. Dat wordt wel een sensatie komend jaar.”

“De kinderen zijn net zo blij met fangear van belangrijke YouTubers: hoodies, truien en mutsen vinden ze fantastisch. Hoewel: mijn oudste zoon heeft een pet gekregen van Jos Verstappen, daar is hij maar wat trots op.”

En dan, derde kerstdag, luieren op de bank? “Ik vind het heel lekker dat kerst dit jaar precies goed valt: in een weekend. Ook na de kerst kan je dan gewoon weer beetje aan het werk. Je moet er altijd voor zorgen dat het niet te veel ‘hangen’ wordt rondom kerst.” Maar vooruit, een beetje hangen mag best.“ Vaste prik met kerst: de hele serie ‘Back To The Future’ kijken. En ‘Home Alone’.”