Wat geef je deze Kerst aan een gamer zoals Ward Geene?

Redactie

eSports-kenner Ward Geene is een echte media addict. Wij vroegen waar hij blij van wordt met Kerst.

Het is die tijd van het jaar: Kerst komt er weer aan. Dat betekent cadeaus, ontspanning en lekker eten. Wij vroegen aan Ward Geene, eSports-kenner en media addict, wat er bovenaan zijn verlanglijstje staat: naast cadeaus vooral ontspanning. “Derde kerstdag sluit ik mezelf op om te gamen met vrienden.”

Kerst kan een stressvol gebeuren zijn waarbij je alleen maar op en neer rijdt naar familie en vrienden. Om dat te voorkomen, heeft Ward Geene afgesproken elk jaar naar één familie af te reizen, die van zichzelf of zijn vriendin. “Mijn familie woont in Limburg, die van mijn vriendin in Friesland. We wonen zelf in Amsterdam. Om stress te verminderen, kiezen we ervoor niet beiden te bezoeken. 

Bij mijn familie begint Kerst traditiegetrouw met een zelfgemaakt worstenbroodje van mijn vader. Zijn vader was bakker. Hoewel Kerst voor mij een moetje is, kijk ik daar wel naar uit.”

Gamen

Verder op het menu: bordspelletjes. “Het is ook gamen maar dan offline. Met mijn familie speel ik graag en veel bordspelletjes met kerst, bij mijn schoonfamilie is dat minder. Hoewel: Minecraften met ‘Ome Ward’ met mijn neefjes is ook heel tof.”

Als ik iets erg vind, is het gourmetten. Je moet de hele tijd wachten op eten. - Ward GeeneGames die door het jaar heen worden gespeeld, worden niet vergeten, zegt Ward. “Derde Kerstdag is het mijn traditie om een game die ik met kerst krijg de hele dag te spelen. Maar echt veel cadeaus geven we niet. Stiekem koop ik dingen voor mijn familie. Bij ons hebben we een soort verlegenheid waardoor niemand goed om kan gaan met het krijgen van cadeautjes.” 

Dit jaar is er geen sprake van een driegangenmenu, want het is de ‘beurt’ aan Wards schoonfamilie. “Daar gourmetten we altijd; als ik iets erg vind, is het gourmetten. Je moet de hele tijd wachten op eten. Je gaat stinken. Gourmetten is een van de vreselijkste dingen die men heeft bedacht.”

NES Classic

€59,99
De jaren tachtig komen weer tot leven met het Nintendo Classic Mini
Koop

Smartphonehouder voor PS4-controller

€9,99
Nooit meer een extra hand nodig tijdens het gamen. Bestaat ook voor XBOX.
Koop

Sphero BB8 Droid

€119,99
Deze bestuurbare BB-8 robot rolt in elke richting en maakt expressieve droid geluiden als je hem leidt naar avontuur.
Koop

Overwatch

€39,99
De beste game van 2016! Voor PS4, XBOX en PC.
Koop

Instax share

€149,-
Om alle ongebruikte foto's op je telefoon makkelijk en snel uit te printen als een echte instant foto.
Koop

Je hebt wél iets te verbergen

€18,-
Privacy onbelangrijk? Dit boek overtuigt je van het tegendeel.
Koop

Gifts

Ik niet zo'n fan van iemand die zijn telefoon op tafel legt tijdens het eten. - Ward GeeneOm te pijn te verzachten, zijn er gelukkig de presentjes én vooruitzicht van een volledige dag gamen met vrienden. “Bovenaan mijn verlanglijst staat de Game Of The Year: Overwatch. Ik speel hem veel met vrienden. Verder zou ik heel graag de playstation vr bril willen hebben. Het meest perfecte kerstcadeau voor iedereen om te geven en krijgen: de NES mini-Nintendo. Echt briljant.” En mocht de Kerstman het echt niet weten? “Dan is een giftcard voor game items altijd goed.” 

Games zijn belangrijk, vindt ook Ward, en werken ook. “Hoewel ik afgelopen jaren ook tijdens Kerst heb gewerkt, kies ik er nu voor dat niet te doen. Ik heb nu een eigen bedrijf en kan doen wat ik wil. Kerst is voor familie en daar wil ik de volle aandacht voor hebben. Ik ben niet zo’n fan van iemand die zijn telefoon op tafel legt tijdens het eten.”

Toch is er op een gegeven moment ook een halt aan de sociale verplichtingen. “Met Kerst moet je ineens allerlei dingen. Ik hou er van ook op mezelf te zijn. Daarom vier ik Derde Kerstdag steevast door mezelf op te sluiten met games én vrienden.”