Roosmarijn Reijmer

Wat geef je deze Kerst aan een muziekliefhebber zoals Roosmarijn Reijmer?

Redactie

Het is bijna Kerst en daarom vroegen we muziekliefhebber Roosmarijn Reijmer wat ze graag wil hebben.

Het is die tijd van het jaar: Kerst komt er weer aan. Dat betekent cadeaus, ontspanning en lekker eten. Wij vroegen aan 3FM-dj en muziekliefhebber Roosmarijn Reijmer wat een radio-dj draait tijdens Kerst en waar je haar blij mee maakt.

Na 12 jaar lang te hebben gewerkt tijdens kerst is 3Fm-dj Roosmarijn Reijmer dit jaar vrij. “Mijn kerstavond eindigt met de Serious Request-finale. Kerst is dus vooral om bij te komen. Eerste en Tweede Kerstdag lig ik er doorgaans dus best wel af.”

Omdat haar familie dat inmiddels weet, doet ze het op Eerste Kerstdag rustig aan met een kerstdiner. En daarna? “Mijn vrienden vieren op Tweede Kerstdag steevast een heel groot feest. Ik ben er vanwege mijn werk nog nooit bij geweest. Dit jaar wel! Iedereen houdt hier zijn Tweede Kerstdag voor vrij. Supertof: ik heb geen flauw idee wat we gaan doen. Het enige wat ik weet is dat we warme kleding aan moeten.”

Muziek

Mijn familie is allemaal van de radio: ze zijn echt grootverbruikers. - Roosmarijn ReijmerTerug naar eerste kerstdag waar uiteraard muziek klinkt. “Eerste Kerstdag staat bij mijn familie de Top 2000 op. Mijn familie is allemaal van de radio: ze zijn echt grootverbruikers. De radio wordt voornamelijk heel hard gezet. Ik kan me levendig herinneren dat ‘Breakthrough’ van Queen heel hard moet worden gedraaid tijdens de afwas. Het is de favoriet van mijn moeder. Een week eerder luisteren ze Serious Request.”

Het favoriete nummer van Roosmarijn tijdens de kerstdis is ‘Once upon a long ago’ van Paul McCartney. “Mijn absolute favoriet. Er zit een hele lieve clip bij, een tekenfilm, waarvan ik echt het kerstgevoel krijg. Het is inmiddels zo’n klassieker net als Chris Rhea als je met kerst terugrijdt naar huis van de familie.”

Sennheiser Momentum 2.0

€319,-
Stijlvol én zeer hoge audio kwaliteit.
Koop

Sonos Play:1

€199,-
Klein en mooi. Nu kun je dus overal van al je muziek genieten. Zonder concessies op het geluid.
Koop

Korg ClipHit drum kit

€95,-
Zo kun je overal drummen, waar je ook bent.
Koop

DATO duo

€329,-
Een compacte synthesizer die je met zijn tweeën kunt bedienen.
Koop

Crosley Cruiser platenspeler

€120,-
Een stijlvolle en makkelijk te gebruiken platenspeler voor weinig geld. In meerdere kleuren verkrijgbaar.
Koop

Born to Run - Bruce Springsteen

€25,-
De openhartige autobiografie van Bruce Springsteen.
Koop

Gifts

Ik zou wel graag kaartjes willen hebben voor het Best Kept Secret festival waar Radiohead speelt - Roosmarijn ReijmerHoewel Roosmarijn zelf geen kerstcadeautraditie heeft, weet ze wel wat ze zelf zou willen vragen. “The Yellow Submarine Lego van The Beatles. Al is het om dat heel erg in de weg te zetten in de kamer. Zoiets zou ik nooit kopen, dat vind ik echt een cadeautje. Ik zou wel graag kaartjes willen hebben voor het Best Kept Secret festival waar Radiohead speelt. Of een mooie poster voor aan de muur. Ik zoek nog steeds naar een posterformaat van een foto van The Libertines. Als ze bij elkaar zitten en allebei hun arm laten zien.”

Tot nu toe was het dus werken tijdens de kerst. Hoe zorg je er dan voor dat je toch een beetje kerstsfeer meekrijgt? “Je werkt voor mensen die helemaal in de kerstsfeer zitten. Je krijgt veel verhalen van luisteraars thuis hoe het kerstdiner is gegaan. Je bent als radio-dj een beetje een kersttoeschouwer; Oud & Nieuw is echt mijn feest.”

Toch komt Roosmarijns droomkerst aardig in de buurt van wat ze nu heeft. “Het liefst zou ik met een hele groep vrienden een huisje willen huren en daar het kerstweekend zitten. Dat feest op Tweede Kerstdag komt daar al aardig dicht bij in de buurt: mijn Kerst is al geslaagd!”