Sanny Verhoeven

Met welke cadeaus haal je net als Sanny Verhoeven meer geluk uit je leven?

Redactie

We spraken met Youtuber Sanny Zoekt Geluk over hoe zij Kerst viert en verzamelden cadeautips voor haar.

Het is die tijd van het jaar: Kerst komt er weer aan. Dat betekent cadeaus, ontspanning en lekker eten. Wij vroegen aan YouTuber Sanny Verhoeven van Sanny Zoekt Geluk hoe zij gelukkig en stressvrij de kerst doorkomt.”

Een legendarische avond met vrienden, zo omschrijft Sanny Verhoeven het begin van haar kerst. “Ja, ik start de kerst met een kater maar wel met een smile.” Na een uitgebreid kerstdiner met al haar vrienden, een groep van 25 man, gaat Sanny meestal uit. “We zijn weleens geweigerd aan de deur van een coole club omdat we er te dressed uit zagen. Toen zijn we we naar vrienden gegaan die vlakbij woonden en hebben hun oude kleding aangetrokken. Nu kwamen we wél binnen!”

De familie van Sanny wordt niet vergeten met kerst. Juist niet: alle nichten, neven en aanhang komen samen op Eerste Kerstdag. Meestal bij iemand thuis, met niet alleen eten, maar ook dansen. “Vaak laten we catering komen of neemt iedereen wat te eten mee. Ik verheug mij heel erg op Kerst.”

Op de vraag of er tactieken zijn om vervelende (vragen van) familieleden af te wimpelen, antwoord Sanny resoluut: “Als iemand over je grens gaat: laat het dan weten. Zeggen ‘Je beledigt me op dit moment’ werkt beter dan te lachen als een boer met kiespijn en de keuken in te vluchten. Bepaalde opmerkingen accepteer je niet. Als iemand structureel irritant is: vermijd het dan.”

Dopper sportdop met drinktuit

€5,50
Zodat je je dopper ook makkelijk kunt gebruiken tijdens het sporten.
Koop

Adidas sporttas by Stella McCartney

€119,95
Fashionable en handig, dat is deze tas met verstelbare en afneembare riem.
Koop

Smart rope

€99,95
Raak jij ook altijd de tel kwijt als je touwtje aan het springen bent? Met dit springtouw gebeurt dat niet meer.
Koop

Michael Kors Crosby Tracker

€99,-
Ook Michael Kors biedt nu de mogelijkheid om volledig bewust te worden van jouw dagelijkse beweging.
Koop

Healthy Travelist

€20,99
Een compilatie van 's werelds 500 onmisbare attracties en plekken.
Koop

Calm Cards For Serenity

£10,-
Om je er even aan te herinneren dat er ook rust bestaat.
Koop

Gifts

Ik ben dol op lekker eten, maar met kerst mag het van mij ook een patatje zijn - Sanny VerhoevenDe tip past helemaal in Sanny’s idee van Kerst: doen waar je zelf zin in hebt. “Voor mij betekent dat dat ik cadeautjes online koop. Je kan dan alles in een keer bestellen: kleding, beautyproducten en accessoires. Daardoor heb ik nul stress. Daarbij is de quality time zo waardevol. Telefoons blijven even in de tas. Dat is een super leuk moment. Het eten is voor mij bijzaak. Het gaat voor mij om goede gesprekken. Wel met een goed glas wijn. Ik ben dol op lekker eten, maar met kerst mag het van mij ook een patatje zijn.”

Naast eten (‘Altijd iets anders: soms Indonesisch, dan weer Frans. Zelfs sushi wordt gegeten’) worden er spelletjes gespeeld met de familie. “Vorig jaar deden we een spel waarbij iedereen een naambordje had van een bekend persoon en moest raden wie hij of zij was. Halverwege het spel was iedereen stomdronken. Dat is hilarisch.”

Vloggen

Mijn familie is heel leuk voor de camera. Mijn oma lult zo een heel verhaal - Sanny VerhoevenVoor Sanny zijn de taferelen ook leuk om vast te leggen in een vlog. Ook aan de kersttafel dus: “Dat heb ik vorig jaar gedaan. We waren door de kamer aan het hossen en ik zette mijn oma op een tafel. Dat delen met elkaar vind ik zo tof. Daarbij is mijn familie ook heel leuk voor de camera. Mijn oma lult een heel verhaal.”

Dan is het dus twee dagen lang eten en gezelligheid geblazen. “Een tip voor je energielevel: begin de dag met een dansje”, aldus Sanny. “Dat geldt voor elke dag maar met kerst extra. Je maakt veel endorfines aan en geeft je dag een positieve boost: je stresshormoon cortisol daalt. Daarnaast zet je je verbranding aan. Dan verteer je gedurende de dag meer.”

En mocht de kater van kerstavond nou toch te heftig zijn? “Drink dan heel veel water en groene sapjes: vooral juices met komkommer, die werken ontgiftend.”