General Motors test een zelfrijdende Chevrolet Bolt

De zelfrijdende autoplannen van General Motors beginnen steeds concretere vormen aan te nemen. De autofabrikant geeft op een speciale webpagina namelijk toe een zelfrijdende Chevrolet Bolt op de weg te testen. Je weet wel – dezelfde Chevrolet Bolt die begin 2016 door de autofabrikant werd geïntroduceerd en in Europa als de Opel Ampera-e wordt aangeboden.

De zelfrijdende Bolt wordt samen met Cruise Automation ontwikkeld. Deze startup richt zich op het maken van autonome voertuigen en werd eerder door General Motors overgenomen. Het prototype heeft sensoren op het dak zitten, die de weg en de rest van de omgeving in de gaten houden.

Hoewel de Bolt is uitgerust met de nodige experimentele hardware, is het bijzonder dat een pas aangekondigde auto al wordt getest. Het wijst er immers op dat General Motors nu al kijkt hoe hedendaagse voertuigen omgebouwd kunnen worden voor de zelfrijmarkt.

Het is voor het eerst dat General Motors zijn zelfrijdende wagen laat zien – en de timing is vrij opmerkelijk te noemen. Gisteren schreven we immers over Uber, dat op vergelijkbare wijze zijn prototype van de Ford Fusion liet zien. Uber is indirect een concurrent van General Motors, aangezien de autofabrikant hevig investeert in online taxidienst Lyft.